Ce tratamente faciale sunt recomandate pentru fiecare tip de ten?

Ce tratamente faciale sunt recomandate pentru fiecare tip de ten?

Tenul fiecăruia dintre noi este unic în felul său! Nu există o rețetă perfectă pentru îngrijirea feței – orice om are nevoile și particularitățile sale, în funcție de vârstă, de sezon, de clima regiunii în care locuiește etc. Dermatologia e mult mai complicată decât ce se vede în reclamele de la TV sau în revistele glossy!

Pentru că acest subiect e unul complex și delicat, vrem să te ajutăm cu informații de calitate, obiective, pentru a-ți face o idee mai bună despre ce poți implementa în rutina ta de skincare și ce ar trebui să eviți cu orice preț. În acest articol, vom analiza diferitele tipuri de ten, îți vom explica cum poți afla la ce categorie te încadrezi și ce tratamente faciale te vor ajuta în funcție de fiecare tipologie!

Haideți să vedem în primul rând care sunt diferitele tipologii de ten! Acestea sunt 6 la număr:

  1. ten acneic – coșurile, punctele negre și punctele albe apar frecvent
  2. ten normal – nu prezintă probleme majore, piele predominant sănătoasă
  3. ten uleios (gras) – organismul produce cantități mari de sebum, blocând porii
  4. ten uscat – pielea se usucă și se exfoliază foarte ușor, mai ales iarna
  5. ten mixt – pielea prezintă o combinație de probleme, în zone diferite ale feței
  6. ten sensibil – pielea se irită și se înroșește foarte ușor 

Pentru a identifica corect tipul de ten, este important ca pielea să fie analizată pe o perioadă mai lungă de timp. De exemplu, este firesc ca în sezonul rece epiderma să se usuce, dar acest lucru nu înseamnă automat că ai un ten uscat! Anumite tipare dermatologice trebuie să se repete pe parcursul mai multor sezoane (să devină constante) pentru ca verdictul să fie poată fi pus cu exactitate!

Dacă simți că ai nevoie de o a doua opinie, te poți programa telefonic pentru o evaluare facială gratuită sau pentru un consult dermatologic de specialitate la noi în clinică! De asemenea, îți stăm la dispoziție cu sfaturi și informații de actualitate pe pagina noastră de Facebook. Sfaturile medicului dermatolog sunt vitale în cazul persoanelor cu probleme severe ale tenului, pentru a evita agravarea acestora!

Ce tratamente faciale sunt recomandate pentru fiecare tip de ten?

  • Dacă te confrunți cu acneea, noi îți propunem o curățare prin hidrodermabraziune, urmată de tratamentul pe bază de oxigen hiperbaric Intraceuticals Clarity. Acesta este un tratament sigur, ce hidratează și revitalizează dermul în profunzime, curăță stratul exterior al pielii și calmează iritațiile și roșeața. Combinația utilizată de acid hialuronic și ingrediente active redă vitalitatea, tonusul și luminizotatea tenului, tratând în același timp semnele și cauza acneei. Cicatricile acneice rămase în urma erupțiilor mai severe pot fi estompate cu ajutorul unei serii de peelinguri chimice Filorga. Acestea vor ajuta epiderma să se regenereze și pigmentația ei să se uniformizeze!

  • Cei cu tenul normal sunt norocoși – ei pot să se concentreze pe o îngrijire generală a pielii, fără a se stresa de anumite particularități. Tratamentele de hidratare și rejuvenare precum mezoterapia clasică și cea de tip microneedling sunt utile pentru a menține tonusul și elasticitatea pielii, mai ales după vârsta de 25 de ani când producția de colagen începe să scadă. De asemenea, Intraceuticals Opulence ajută pielea șă își păstreze tonusul și aspectul neted pe termen lung. Vizitele la estetician ar trebui programate lunar pentru ca tenul să își mențină aspectul fresh, sănătos!

  • Sebumul în exces este o problemă majoră pentru cei cu tenul uleios! Cel mai bun tratament pentru această afecțiune este Hydrafacial – un procedeu de curățare și întinerire a pielii ce are la bază o tehnologie unică, care oferă rezultate instantanee. Funcționează prin eliminarea celulelor moarte ale pielii și extragerea impurităților, în același timp îmbogățind pielea cu serumuri de curățare, hidratare și revitalizare. Hydrafacial nu funcționează doar la suprafață, ci pătrunde adânc în interiorul pielii și oferă un tratament superior, care promovează sănătatea acesteia.

  • Cei cu tenul predispus la uscăciune pot combina tratamentele Hydrafacial & Intraceuticals Rejuvenate cu mezoterapia clasică pentru un efect sporit de hidratare. De asemenea, cremele și serumurile hidratante de calitate din gama Intraceuticals sunt esențiale pe tot parcursul anului, folosite de cel puțin două ori pe zi. Protecția solară ajută și ea la diminuarea impactului radiațiilor UV și previne accelerarea procesului de deshidratare a epidermului.

  • Tenul mixt este cel mai dificil de abordat și necesită adesea un plan foarte bine gândit de către medicul dermatolog. Anumite zone ale feței pot fi uleioase, iar altele uscate. Uniformizarea tenului este prioritară în astfel de situații și poate fi realizată printr-o serie de ședințe de tratament Intraceuticals cu oxigen hiperbaric.

  • Tenul sensibil este predispus iritării de la orice fel de creme cu alcool, parfum sau conservanți, de la factorii de mediu sau de la anumite alimente cu conținut crescut de histamină. Este recomandat ca această tipologie să evite pe cât posibil orice fel de tratament agresiv cu tenul (cum ar fi curățările faciale tradiționale) și să opteze pentru alternative mai blânde, precum Hydrafacial & Intraceuticals. Boosterele din gama Intraceuticals cu vitamine sunt extrem de eficiente pe un astfel de ten! De asemenea, nu sunt recomandare peelingurile chimice agresive sau masajele faciale, deoarece acestea pot agrava situația!

Pentru a descoperi ofertele noastre lunare, click aici!

PROGRAMEAZA-TE

    SUCCESS
    Call Now Button