Ce este acidul hialuronic? La ce se folosește?

Ce este acidul hialuronic? La ce se folosește?

Multe persoane aud des despre acest tip de acid, dar nu au o idee foarte clară legată de ce este sau la ce este folosit. Acidul hialuronic este o mucopolizaharidă naturală ce face parte din țesutul nostru conjunctiv, epitelial și nervos. Are o mare capacitate de a absorbi apa, hidratând și lubrefiind structurile în care este prezent (precum articulațiile și pielea). În plus, stimulează regenerarea și sinteza celulară.

În domeniul dermatologiei estetice, acidul hialuronic este opțiunea preferată a medicilor pentru a corecta ridurile. Riscurile unei astfel de proceduri sunt mici, iar efectele adverse sunt rare.

buze augmentate cu acid hialuronic

În functie de tehnologia utilizată în procesul de fabricare, putem separa acidul hialuronic în molecule mici, nelegate între ele (folosite de exemplu în creme), sau în molecule complexe (cu legături speciale) ce îi dau consistența unui gel elastic, de diferite vâscozități. Cu cât lichidul este mai vâscos, cu atât acesta este mai stabil in interiorul dermului, efectul acestuia menținându-se pentru mai mult timp.

AH se folosește frecvent în clinicile estetice pentru reconturarea și volumizarea structurilor feței (pomeții și buzele), pentru umplerea șanțurilor și a ridurilor de diferite adâncimi, estomparea cearcănelor, hidratarea superficială și profundă a pielii.

Injectarea produselor pe bază de acid hialuronic se face cu ace sau canule foarte subțiri, pentru a reduce pe cât posibil senzația de durere. Procedura se execută după anestezierea zonei cu o cremă specială. În plus, cele mai multe produse cu AH pentru injectări conțin de asemenea anestezic (xilină).

Cele mai frecvente efecte adverse sunt vânătăile și edemele (mici umflături în zona de injectare), care durează în mod normal 2-3 zile. Un edem mai prelungit sau formarea de granuloame reprezintă o reacție particulară a pacientului, care impune prezentarea la cabinet pentru un control și o eventuală corecție.

Cum se pot corecta cearcănele cu AH?

Cearcănele sunt o problemă estetică extrem de răspândită, cu mare impact asupra stimei de sine a pacientului. De ce? Pentru că indiferent de culoare sau de adâncime, o umbră puternică sub ochi este mai mereu asociată cu oboseala, diverse boli sau cu bătrânețea.

Aici intervine acidul hialuronic cu textură fină și elastică, injectat în cantități mici la adâncimea ideala pentru a netezi zona de sub ochi, pentru a estompa culoarea purpurie și pentru a îmbunătăți hidratarea pleoapei inferioare.

Ce este augmentarea buzelor?

Buzele subțiri, asimetrice, ridate sau deshidratate pot fi rejuvenate și reconturate prin tratamentele de volumizare. Injectarea cu AH este folosită pentru a le accentua senzualitatea și a estompa ridurile fine. Substanțele moderne din gama de top Fillmed by Filorga sunt moi și elastice, cu o textură similară naturalului și cu o longevitate mare în țesut, de până la 10 luni. Augmentarea buzelor este cea mai cerută corecție estetică la momentul actual. Buzele reprezintă centrul simetriei faciale, așa că forma & conturul lor trebuie să fie complementare restului feței, nu în contrast cu celelalte elemente.

Ce este liftingul facial?

Liftingul facial este proceudra de injectare cea mai complicată, ce trebuie realizată cu ajutorul acidului hialuronic vâscos și elastic, injectat în punctele cheie ale feței sau gâtului (care cu înaintarea în vârstă își pierd din volum ). Ridicarea pomeților, de exemplu, va face ca toată structura facială să se reașeze, pielea să se întindă și proporțiile armonioase din tinerețe să se restabilească. Ovalul fetei se poate recontura prin completarea volumelor pe linia mandibulei dar si in volumul obrazului. Procedura este relativ nedureroasa, majoritatea produselor contin anestezic.

Există soluții și pentru mâinile îmbătrânite?

Pierderea de volum și ridurile de la nivelul mâinilor se pot corecta prin injectarea acidului hialuronic în derm (subcutanat). Această procedură are ca scop compensarea atrofiei musculare/grăsoase, precum și estomparea ridurilor mai adânci din interior spre exterior.

Pentru mai multe informații despre serviciile noastre de dermatologie, poți da click aici!

Pentru a ne scrie un mesaj pe Facebook, dă click aici!

PROGRAMEAZA-TE

    SUCCESS
    Call Now Button