Mezoterapia – cheia spre sănătatea deplină a tenului și a părului

Mezoterapia – cheia spre sănătatea deplină a tenului și a părului

Pentru a avea un ten cu aspect plăcut, proaspăt, pe lângă o îngrijire zilnică temeinică, avem nevoie de infuzii periodice de vitamine, minerale, antioxidanți și acid hialuronic, care sa reîmprospăteze instantaneu tenul și să lupte împotriva îmbătrânirii premature.

Ce este mezoterapia?

Mezoterapia in medicina estetica este o procedura de reintinerire faciala minim invaziva, care presupune introducerea unor cocktailuri de vitamine, minerale si antioxidanti in baza de acid hiauronic la nivelul mezodermului (stratul mijlociu al pielii). Acestea regenereaza celulele stimuland fibroblastii (celule specializate in productie de colagen, elastina si acid hialuronic) si microcirculatia cutanata. Ca urmare, tenul tau va simti efectul final fiind de rejuvenarea si biorevitalizarea tenului.

Ce poti trata prin mezoterapie?

Mezoterapia se adresează atât pielii tinere, cât și celei îmbătrănite, agresate de acțiunea factorilor de mediu, însă nu numai. Procedura acționează și asupra cearcănelor, porilor măriți, foliculilor piloși stimulând creșterea părului, celulitei.

Mezoterapia facială estompează ridurile fine, hidrateaăa tenul și îi redă tonusul. Este recomandată, de asemenea, în tratamentul pielii uscate, deshidratate, mature, cearcănelor, porilor măriți, fotoîmbătrânirii cutanate.

Mezoterapia împotriva căderii părului acționează, în urma injectării substanței, la nivelul scalpului prin vasodilatație la nivelul foliculilor piloși care hrănesc firul de păr, astfel stimulându-se creșterea acestuia.

Căderea părului este o afecțiune medicală foarte des întâlnită în România, cu un impact semnificativ asupra calității vieții și a încrederii de sine în cazul celor afectați. Termenul medical folosit pentru a defini această problemă este ALOPECIE. Tratamentul corect al alopeciei se bazează în primul rand pe un diagnostic corect stabilit de către medicul dermatolog. Pentru a afla mai multe despre alopecie, dă click aici.

Mezoterapia împotriva celulitei este recomandată pentru îmbunătățirea aspectului pielii, în zonele cu țesut adipos în exces (aspect de coajă de portocală, celulită de pe fese, coapse, abdomen), dar are apilcabilitate și pentru tratarea vergeturilor.

In ce consta procedura de mezoterapie?

Metoda de administrare poate fi prin utilizarea unui dispozitiv de tip “roller” sau al unui aparat de microneedling, proceduri care faciliteaza patrunderea substantelor la nivel cutanat.

In functie de varsta si conditia pacientului, sunt necesare 4-10 sedinte efectuate la un interval de 1, 2 sau 3 saptamani. Tratamentul dureaza 20-30 min., iar pacientul isi poate relua imediat activitatea zilnica. Sunt necesare tratamente de mentenanta la fiecare 6-8 luni.

Contraindicatii si precautii

In anumite cazuri, microinjectarile pot determina aparitia durerii sau a unor mici vanatai in zona tratata. Locul patrunderii acului in tegument este de multe ori asociat cu mici sangerari, care, de cele mai multe ori, dispar pana la incheierea tratamentului.

Pacientii cu probleme de coagulare ale sangelui, aceia care urmeaza tratamente anti-coagulante sau aceia care iau medicamente anti-inflamatoare sunt supusi unui risc mai mare de a avea aceasta complicatie. Medicatia anti-inflamatoare poate subtia sangele, marind riscul aparitiei vanatailor si a sangerarii. Tratamentul medicamentos trebuie interupt cu patru zile inaintea interventiei si reluat la patru zile dupa interventie.

Anuntati medical daca urmati tratament cu: Aspirina, Advil, Nurofen, Ibuprofen, Ibusin, Diclofenac, Ketonal, Ketorol, Aulin, Nimesil. Consumul excesiv de alcool si suplimentele pe baza de Vitamina E pot creste riscul aparitiei vanatailor.

Pot aparea mancarimi, eritem local sau umflarea zonei tratate.

Ce trebuie facut si pentru cat timp dupa procedura de mezoterapie?

Efectul fiolelor de mezoterapie se instaleaza treptat. Nu masati zona tratata, nu faceti sport sau sauna, nu consumati alcool imediat dupa procedura. Este indicat sa exersati miscari de mimica dupa procedura. Daca este nevoie, se recomanda medicatie pentru reducerea durerii, comprese cu apa rece sau pungute cu gheata. Tablete cu arnica pot fi luate cu 4 zile inainte si 4 dupa interventie, pentru a reduce umflaturile. In cazul in care in istoricul dvs medical apar eruptii herpetice, se poate urma un tratament medicamentos anti-herpetic inaintea interventiei.

La ce sa va asteptati post-intervenție?

O ușoară învinețire sau umflare a zonei timp de 3-5 zile după tratament.

PROGRAMEAZA-TE

    SUCCESS
    Call Now Button