Sfaturi pentru a opri căderea părului

Sfaturi pentru a opri căderea părului

Îți plimbi mâna prin păr dimineața și îți rămân foarte multe fire în palmă? Simți că podoaba ta capilară devine tot mai rară după fiecare pieptănare? Organismul tău îți trimite un semnal de alarmă!

Căderea părului este o afecțiune medicală foarte des întâlnită în România, cu un impact semnificativ asupra calității vieții și a încrederii de sine în cazul celor afectați. Termenul medical folosit pentru a defini această problemă este ALOPECIE. Tratamentul corect al alopeciei se bazează în primul rand pe un diagnostic corect stabilit de către medicul dermatolog.

Ce tipuri de alopecie există?

  • areată (are o componentă inflamatorie și una autoimună)
  • andro-genetică (chelia clasică la bărbați, întâlnită și la femeile cu exces androgenic, mai ales în cazul sindromului de ovare polichistice)
  • difuză de tip effluvium telogen (datorată unor deficite de vitamine și minerale)
  • toxică (apare în urma consumului de citostatice sau de alte medicamente care scurtează faza anagenă de creștere a firelor de păr)
  • generală (datorată unor afecțiuni dermatologice sau sistemice)

Ce tratamente sunt recomandate pentru a trata alopecia?

Mezoterapia este una dintre metodele folosite pe scara largă de către dermatologi pentru a trata alopecia și presupune introducerea în organism (prin injectare în scalp) a unor stimulenți de creștere a părului (aminoacizi, coenzime, vitamine). Sunt necesare mai multe sesiuni de tratament, spațiate la intervale de cel puțin o săptămână.

De asemenea, mulți pacienți au obținut rezultate uimitoare în urma tratamentelor de tip PRP (cu plasmă autologă bogată în plachete), numită și “terapie vampir”. Terapia vampir este efectuată de către medicul dermatolog doar în urma obținerii unui diagnostic corect, care impune efectuarea unor analize de sange, a unor dozări hormonale, a unei ecografii ovariane și, eventual, a unui consult endocrinologic. Tratamentul PRP este indicat pentru aproape toate tipurile de alopecie!

Ce suplimente sunt eficiente pentru a atenua alopecia?

Produsul BioSil (The Beauty Pill) are la bază singura tehnologie patentată (pe bază de siliciu și colină) ce ajută la creșterea părului, unghiilor și elasticității pielii într-o manieră naturală, stimulând organismul nostru să își producă propria rezervă de colagen.

Aceste pilule sunt disponibile, de asemenea, în clinica noastră, și vin ca o completare firească a tratamentului dermatologic pentru a ajuta la grăbirea regenerării celulelor dermului și a foliculilor capilari.

Dacă vrei să citești mai multe despre colagen și despre felul în care acesta influențează pielea, unghiile și părul, dă click aici.

Dacă ai nevoie de informații suplimentare legate de tratamentele disponibile la Dasdem Clinic, nu ezita să ne contactezi telefonic sau prin mesaj privat pe Facebook.

PROGRAMEAZA-TE

    SUCCESS
    Call Now Button