Când începe să scadă producția de colagen din organism

Când începe să scadă producția de colagen din organism

Colagenul apare în mod natural în organismul uman. Este o proteină din fibre care se acumulează în țesuturile corpului. Poate fi găsit în picioare, tendoane, pereții vaselor de sânge și piele. Aproximativ 70% din pielea unui om constă în colagen.

Colagenul din piele oferă rezistență, fermitate și elasticitate. De exemplu, faptul că nu ne ridăm de fiecare dată când ne mișcăm mușchii feței se datorează prezenței colagenului în piele. Pe măsură ce îmbătrânim, producția de colagen scade.

Un test rapid pe care îl puteți efectua acasă este să apăsați cu degetul pe obraz pentru câteva secunde. Dacă acest lucru nu lasă o amprentă asupra pielii, înseamnă că aveți o producție bună de colagen și că pielea este încă elastică și rezistentă.

Image result for COLLAGEN MOLECULE

La ce vârstă începe să scadă producția de colagen?

Scăderea producției de colagen începe în jurul vârstei de 25 de ani, dar pentru majoritatea oamenilor, primele semne de riduri încep să apară de la 30 de ani în sus. Odată cu înaintarea în vârstă, reînnoirea celulară scade, ceea ce înseamnă că pielea nu mai are aceeași strălucire și elasticitate ca în tinerețe.

Pielea devine mai subțire și mai sensibilă pe măsură ce producția de colagen din organism scade. De asemenea, este obișnuit ca oamenii mai bătrâni să înceapă să experimenteze rigiditate sau dureri în timpul activitaților fizice, deoarece scăderea colagenului duce și la o elasticitate mai mică în tendoane și articulații.

 

Ce alți factori, înafară de vârstă, afectează producția de colagen?

Fumatul, expunerea prelungită la soare, stresul și scăderea producției de hormoni din timpul menopauzei – toate afectează negativ producția de colagen.

Image result for AGEING

Ce tratamente există pentru a stimula producția de colagen?

Tratamentul PRP (cunoscut și ca terapia vampir) stimulează reînnoirea celulară și crește producția de colagen din piele. După recoltarea unei eprubete de sânge de la pacient, trombociele prezente în plasma sunt izolate de restul lichidului prin centrifugare și reintroduse în corp pentru a grăbi procesul de vindecare celulară.

Aceasta terapie netezește ridurile mai mici și cicatricile acneice. Pe măsură ce procesul de vindecare a pielii se accelerează și reînnoirea celulelor se îmbunătățește, veți obține și o piele mai lucioasă. De obicei, sunt recomandate 3 tratamente PRP pentru a vedea efectul pozitiv pe care îl are acest tip de tratament asupra organismului.

S-ar putea să apară o ușoară roșeață în zona injectării, dar aceasta va trece repede. Nu ar trebui folosite produse de makeup imediat după PRP sau consumate băuturi cu alcool în aceeași zi cu terapia. În afară de aceste contraindicații, vă puteți relua planurile obișnuite de zi cu zi fără alte inconveniente.

Înafară de PRP, mezoterapia cu acid hialuronic este o altă variantă de tratament  dermatologic cu efecte pozitive dovedite asupra producției de colagen din piele.

Mezoterapia se adresează atât pielii tinere, cât și celei îmbătrânite, agresate de acțiunea factorilor de mediu. Procedura acționează în profunzimea pielii pentru a estompa cearcănele, a micșora porii dilatați, a stimula creșterea părului și a diminua celulita.

  • Mezoterapia facială estompează ridurile fine, hidratează tenul și îi redă tonusul. Este recomandată, de asemenea, în tratamentul pielii uscate, deshidratate, mature, și a cearcănelor, porilor măriți, fotoîmbătrânirii cutanate.
  • Mezoterapia împotriva căderii părului acționează, în urma injectării substanței, la nivelul scalpului prin vasodilatație la nivelul foliculilor piloși care hrănesc firul de par, astfel stimulându-se creșterea acestuia.
  • Mezoterapia împotriva celulitei este recomandată pentru îmbunătățirea aspectului pielii, în zonele cu țesut adipos în exces (aspect de coajă de portocală, depunerile de pe fese, coapse, abdomen), dar are efect și în estomparea vergeturilor.

La Clinica Dasdem, le poți efectua pe toate sub îndrumarea atentă a medicului nostru dermatolog.

Image result for PRP PHOTO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Există suplimente eficiente pentru a crește producția de colagen?

Din păcate, pe piață există multe firme care pretind că au inventat produse revoluționare de întinerit pielea, ce conțin tot felul de surse de colagen natural. Problema este că aceste pastile ajung în tractul digestiv și sunt eliminate de organism, fără a-și atinge scopul pentru care au fost consumate.

Produsul BioSil (The Beauty Pill) are la bază singura tehnologie patentată (pe bază de siliciu și colină) ce ajută la creșterea părului, unghiilor și elasticității pielii într-o manieră naturală, stimulând organismul nostru să își producă propria rezervă de colagen. Aceste pilule sunt disponibile, de asemenea, în clinica noastră, și vin ca o completare firească a tratamentului dermatologic pentru a ajuta la grăbirea regenerării celulelor dermului.

Image result for BIOSIL
PROGRAMEAZA-TE

    SUCCESS
    Call Now Button