Cum ai grijă de pielea ta după ce ai slăbit brusc?

Cum ai grijă de pielea ta după ce ai slăbit brusc?

Pe parcursul vieții, masa noastră corporală fluctuează constant. Putem să luam în greutate brusc din cauza stresului, din cauza alimentației, sau pur și simplu în timpul unei sarcini. Cei ce își doresc să revină la kilogramele inițiale apelează adesea la nutriționiști și antrenori personali pentru a începe transformarea fizică.

Multe persoane din online promovează agresiv pastilele de slăbit și ceaiurile minune care ar trebui să te ajute să scapi de kilogramele în plus, însă prea puține vedete discută despre îngrijirea pielii după o astfel de transformare corporală. Cele mai multe au parte de ajutor din partea chirurgilor esteticieni (micșoare de stomac, liposucție, lifting, etc.) și dețin un arsenal întreg de creme și serumuri de lux!

Noi credem însă că există și o alternativă mai puțin costisitoare pentru un corp armonios! În acest articol, vom vedea care sunt factorii ce contribuie la sănătatea pielii pe termen lung și ce fel de proceduri corporale îți recomandaăm pentru a face tranziția eficient la o siluetă mai suplă, fără a rămâne cu vergeturi sau celulită și a fără a fi nevoie de o investiție de mii de euro!

– Alimentația –

Dietele stricte sau postul negru sunt metode rapide de a slăbi, însă organismul nu va fi pregătit pentru o astfel de schimbare și va reactiona mai mereu prost. O metodă mai sigură este optarea pentru un deficit caloric moderat și o substituire a alimentelor bogate în zahăr procesat și grăsimi saturate cu unele sănătoase, neprocesate. Această rutină alimentară corectă va pune bazele pentru regenerarea celulară și va ușura semnificativ poftele din timpul procesului de slăbire.

– Colagenul –

Organismul nostru produce în mod natural colagen, însă rata la care acest lucru se întâmplă scade odată cu înaintarea în vârstă. Producția este afectată și de factori externi, precum radiațiile solare și poluarea.

În cazul persoanelor trecute de 25 de ani, sunt recomandate tratamentele pentru stimularea colagenului (precum mezoterapia prin microneedling) în zonele predispuse ridării, precum fruntea, gâtul și palmele. De asemenea, persoanele care se îngrașă brusc și slăbesc sunt predispuse la formarea de vergeturi și au nevoie de un aport sporit de colagen pentru regenerarea pielii în aceste perioade.

– Efortul fizic –

Sportul este o parte integrală dintr-un stil de viață sănătos, însă multe persoane simt că nu au timp suficient pentru activitățile fizice în rutina lor săptămânală. Două ore petrecute la un gym sau în parc pot fi greu de justificat când cei mici vor la joacă, casa trebuie curățată și lista de mailuri de la job este în continuă creștere!

Una dintre cele mai comode alternative la mersul la sală este un abonament pentru Velashape, tratamentul anticelulitic ce încălzește în profunzime pielea și masează zonele unde circulația sângelui este precară. Timp de 20/40 de minute, tu te poți relaxa pe pat în timp ce terapetul se va ocupa de toată partea dificilă. Nu necesită timp de recuperare, iar eficiența sa a fost demonstrată în numeroase studii clinice! Pacienții ce au ales Velashape au pierdut până la 5cm din circumferința taliei și celulita lor a fost diminuată cu până la 70% după doar 4 ședințe!

Cei ce slăbesc prin criolipoliză (înghețarea țesutului adipos) pot combina tratamentul cu ședințele de Velashape pentru sporirea rezultatelor. Grăsimea distrusă la temperaturile scăzute este mobilizată ulterior către sistemul limfatic mult mai eficient în acest fel!

– Hidratarea dermului –

Da, fel ca tenul nostru, și restul pielii de pe corp are nevoie de hidratare constantă! O piele uscată se crapă și se ridează ușor, e predispusă eczemelor și poate să îți confere o aură îmbătrânită.

Cremele de proctecție solară și loțiunile de corp sunt esențiale în combaterea deshidratării, însă acestea nu pot pătrunde mai adânc de suprafață. Aici intervine din nou mezoterapia prin microneedling! Microacele din dispozitivul cu care este realizată procedura facilitează absorbția în profunzimea pielii a unor serumuri revitalizante, pe bază de acid hialuronic și vitamine, ce mențin pe termen lung pielea hidratată.

Este echivalentul pentru corp al injecțiilor cu acid hialuronic de la nivelul feței! Dacă te temi de acele mari, mezoterapia prin microneedlig poate fi efectuată cu succes și pe față, însă efectele ei sunt mai puțin semnificative în comparație cu mezoterapia tradițională.

Acestea sunt recomandările noastre pentru a menține pielea frumoasă, tânără și hidratată, indiferent de sezon. Dacă ai curiozități și vrei să ne întrebi ceva legat de procedurile de la Dasdem Clinic, nu ezita să ne contactezi! De asemenea, ne găsești pe Facebook și Instagram (@dasdemclinic).

PROGRAMEAZA-TE

    SUCCESS
    Call Now Button