Pericolele expunerii prelungite la soare !

Pericolele expunerii prelungite la soare !

Cei mai mulți tineri asociază vara cu statul la soare pe marginea piscinei sau pe plajă – un scenariu idilic de vacanță. Puțini știu însă de efectele pe termen lung pe care le au radiațiile solare asupra pielii noastre!

Radiația ultravioletă (UV) de la soare este cauza principală a formării cancerului de piele (lumina UV de la solar este la fel de dăunătoare). Expunerea pielii la soare în timpul iernii prezintă același risc ca cea de pe timpul verii, contrar așteptărilor multora. Diagnosticat din timp, cancerul de piele poate fi tratat relativ ușor. Formele avansate, însă, sunt extrem de agresive și, adesea, letale.

Crema de protecție solară este aliatul tău în lupta cu îmbătrânirea prematură a pielii. Aceasta trebuie folosită pe tot parcursul anului, nu doar atunci când ne bronzăm. Este obligatoriu ca aceasta să aiba un factor de protecție ridicat (minim 50) pentru a fi eficientă! Noi recomandăm crema E-YOUTH 50 din gama SKIN PERFUSION de la Filorga – conține ingrediente sigure, testate dermatologic, potrivite pentru toate tipurile de ten, oferind în același timp o protecție de durată.

Expunerea prelungită la soare poate provoca următoarele afecțiuni dermatologice:

  • leziuni ale pielii – pre-canceroase (keratoză actinică) și canceroase (carcinom bazocelular, carcinom cu celule scuamoase și melanom) – datorită scăderilor funcției imune a pielii
  • tumori benigne
  • arsuri solare
  • pistrui
  • pete pigmentare
  • pierderea pigmentului natural (îngălbenirea pielii)
  • telangiectazii (dilatarea vaselor mici de sânge sub piele)
  • elastoză (distrugerea țesutului elastic și a colagenului, fapt ce înucrajează formarea de linii fine și riduri)

CE TRATAMENTE EXISTA PENTRU PETELE PIGMENTARE ?

Un tratament eficient pentru petele pigmentare obținute în urma expunerii la soare este Intraceuticals Opulence! Grație acidului hialuronic, extractului de ceai verde și a unui cocktail de vitamine (A,C,E), această procedură hidratează în profunzime tenul expus radiațiilor solare, uniformizează textura pielii și grăbește vindecarea dermului. Tehnologia Intraceuticals nu lezează absolut deloc tenul și nu implică timp de recuperare după tratament.

Medicii dermatologi recomandă ca expunerea la soare să fie redusă la un minim, mai ales în miezul zilei, când intensitatea luminii ajunge la apogeu. Orele ideale pentru plajă sunt dimineața devreme, până în ora 10, și seara, după 5. Mijlocul zilei este perioada cea mai periculoasă, mai ales pentru persoanele cu pielea deschisă la culoare, bebeluși și bătrâni. De asemenea, pacienții cu vitiligo și albinism trebuie să utilizeze protecție suplimentară (din cauză că pielea lor nu produce suficientă melanină).

CUM PREVENIM SEMNELE IMBATRANIRII PREMATURE ?

Pentru a preveni semnele îmbătrânirii premature, precum ridurile, este bine să avem grijă în mod corect de pielea noastră. De asemenea, utilizarea unor suplimente pentru stimularea producției de colagen (de exemplu BioSil) și a unor tratamente cu efect similar (precum mezoterapia microneedling) contribuie la menținerea fermității dermului și la conservarea abilității de regenerare celulară. Colagenul este de asemenea esențial pentru formarea părului și a unghiilor.

PROGRAMEAZA-TE

    SUCCESS
    Call Now Button