In arsenalul care ne ajuta sa comunicam eficient, buzele fac parte din linia intai. Nu doar ca sunt cele care ne ajuta sa articulam, dar si exprima emotii si senzatii intr-un mod non-verbal. Tot ele sunt cele care ne ajuta sa ne aratam iubirea, prin pupici dulci oferiti copiilor sau prin sarutari pasionale iubitilor.
De aceea, ne si ocupam cu atata grija de ele, le ingrijim si le ajutam sa se evidentieze cu ruj. Dar, din cand in cand, natura nu a fost tocmai generoasa cu buzele noastre sau varsta a inceput sa isi lase semnele pe aceste adevarate arme ale seductiei. Pentru a le ajuta sa aiba forma si volumul dorit, apelam la augumentarea buzelor prin injectari.
Aceasta procedura estetica reda forma si volumul buzelor, cu ajutorul unor substante de umplere. Cea mai sigura si utilizata solutie la acest moment este acidul hialuronic. Aceasta este o substanta care se gaseste in mod natural in organism. Poti citi mai multe despre ea aici.
Colagenul, grasimea proprie sau implanturile erau solutiile folosite in urma cu ceva vreme, insa erau mai putin sigure, aveau efect mai scurt, mai imprevizibil si erau mai instabile decat acidul hialuronic, de aceea esteticieni au ajuns sa prefere fillerele cu acid.
De ce sa alegi acidul hialuronic pentru marirea buzelor?
Acidul hialuronic ofera buzelor:
- Volum
- Structura
- Forma
- Contur
Asta inseamna ca poti alege fie marirea completa a buzelor sau doar conturul lor.
Avantajele acidului hialuronic:
- medicul are un control mai bun asupra volumului de substanta injectata
- se pot face sedinte repetate pentru a ajunge treptat la volumul dorit
- posibilele umflaturi se dizolva cu usurinta
- acidul hialuronic predispune mai putin la invinetiri; aplicarea locala de gheata imediat dupa procedura este indicata, fara insa a se pasa sau masa buzele
- efectele sunt de lunga durata, ajungand pana la un an
- este putin probabil sa genereze o reactie alergica fiind o substanta proprie organismului.
Singurul lucru de care trebuie sa tii cont este ca acest tip de injectari poate reactiva un herpes pre-existent, de aceea, este bine sa anunti medicul daca ai suferit de aceasta afectiune in trecut.
La ce sa te astepti de la marirea buzelor?
Pentru a face procedura mai usor de suportat – zona buzelor este extrem de sensibila, pacientii sunt anesteziati cu o crema pe baza de lidocaina. Apoi, medicul dermatolog sau chirurg face injectari fine prin care obtine o noua forma si un nou volum al buzelor. Procedura nu presupune timpi de recuperare, pacienta beneficiind de efectele procedurii pe loc si putandu-se reintoarce la activitatile zilnice imediat dupa.
Este posibil sa observi dupa procedura ca buzele tale vor fi mai ferme decat obisnuiau sa fie. Acest efect va trece in cateva zile, cand buzele isi vor recapata moliciunea naturala. Un alt efect sunt posibilele umflaturi sau vanatai (pe care le poti combate cu crema de arnica). Iar in primele zile, este posibil sa fie o idee mai mari decat atunci cand acidul se va stabiliza in tesut. Cand toate aceste efecte vor trece, buzele vor capata un aspect perfect natural.
Efectul unor astfel de injectari tine intre 6 si 12 luni, apoi fiind necesare noi fillere care sa mentina forma obtinuta, daca nu se doreste intoarcerea la forma initiala.