Despre acidul hialuronic – 3 info utile

Despre acidul hialuronic – 3 info utile

Daca in ultima vreme auzi tot mai des sintagma acid hialuronic, atunci inseamna ca esti inconjurata de persoane atente la inovatiile din domeniul esteticii. Dar de ce este important acidul hialuronic pentru estetica si cum ar putea sa te ajute? Haide sa aflam impreuna.

Este produs de corpul uman

Acidul hialuronic este o polizaharida sintetizata natural de corpul uman, care contribuie la diverse procese biologice si se regaseste in diverse tesuturi, de la piele la tesutul conjunctiv, inclusiv la interiorul celui nervos. Este responsabil, printre altele, de lubrifierea articulatiilor sau mentinerea formei globului ocular, fiind folosit la tratarea leziunilor corneei. Potrivit Wiki, o persoana de 70 de kg are in organism aproximativ 15 gr de acid hialuronic, din care o treime este reinnoita constant: se consuma si se secreta alta cantitate la fel. Este implicat in vindecarea ranilor de la nivelul pielii.

De ce este util pentru estetica?

O molecula de acid hialuronic are proprietatea de a atrage si a pastra cu sine de 1000 de ori mai multa apa decat propria sa greutate.  Asta inseamna ca poate oferi pielii hidratare premium, fara prea mult efort, dar nu numai, ci si o sustinere temeinica si un volum sporit. Foarte important, trebuie sa fie lasat pe piele, adica nu trebuie sa fie spalat sau clatit de pe fata.

Si totusi, de ce tot mai multe produse cosmetice au acid hialuronic in compozitie?

Industria cosmetica stie inca din anii 70 care sunt proprietatile acidului hialuronic si a cautat o cale sa faca aceasta substanta cu molecule de mari dimensiuni sa penetreze bariera pielii. Iar mai nou, acest lucru a fost posibil. Asa ca acum, acidul hailuronic poate fi folosit injectabil, ca supliment alimentar sau local, adica in cremele si serurile care il contin. Efectul obtinut in creme este de hidratare in profunzime. De aceea, il gasesti si in cele doua tratamente faciale Dasdem: Intraceuticals si Hydrafacial. Variantele injectabile, cum sunt cele Filorga au efecte care tin 6 pana la 12 luni. How cool is that? Pentru ca actioneaza din interior catre exterior, dar si pentru ca isi poate mari volumul datorita absorbtiei de apa, acidul hialuronic injectabil este utilizat pentru corectarea volumelor fetei, corectarea ridurilor si imbunatatirea aspectului buzelor.

 

 

 

 

 

 

 

PROGRAMEAZA-TE

    SUCCESS
    Call Now Button