Adevărul despre celulită, dincolo de mituri!

Adevărul despre celulită, dincolo de mituri!

În mediul online, bombardat în fiecare zi cu noi trucuri de fitness, diete miraculoase și produse cosmetice care mai de care mai eficiente, informațiile adevărate tind să se amestece cu minciunile și cu reclamele false. Pentru multe femei care vor să scape de celulită, acest lucru înseamnă un stres suplimentar și mult timp irosit!

“Oare crema anticelulitică cumpărată de la farmacie va avea efect? Oare acele exerciții gratuite găsite pe YouTube vor subția coapsele după o săptămână? E nevoie să recurg la liposucție pentru a scăpa de grăsimea în exces?”

Ne-am decis ca în acest articol să te ajutăm să navighezi prin labirintul de informații contradictorii de pe internet și să descoperi adevărul despre celulită, dicolo de mituri! Vei fi surprinsă cât de multe lucruri pe care le credeai adevărate sunt în esență doar zvonuri sau minciuni!

 

PERSOANELE CARE NU FAC SPORT SUNT SINGURELE CARE AU CELULITĂ?

Mit! Din păcate, chiar dacă ai un stil de viață sănătos, practici sporturi constant și optezi pentru o alimentație echilibrată, nu vei avea garanția că celulita nu se va forma în timp! Din cauza impactului enorm pe care îl are bagajul genetic, multe persoane slabe, active și atente la dieta lor au celulită – un exemplu bun este artista Jennifer Lopez.

 

PROCEDURILE NON-INVAZIVE CONTRA CELULITEI SUNT INEFICIENTE?

Mit! Din fericire, noile dispozitive ce combină mai multe tehnologii de remodelare corporală, precum Velashape, te vor ajuta să diminuezi stratul adipos cu aproximativ 2 cm în zonele unde dieta și sportul nu au dat rezultate!

Efectele acestor proceduri se văd după aproximativ 4 sedințe de tratament și se păstrează pe termen lung. Trebuie să iei în considerare, însă, că după terminarea protocolului standard, va trebui să revii la intervale regulate de timp pentru ședințele de întreținere pentru a ține adipocitele sunt control și pielea tonifiată.

TOXINELE DIN ORGANISM SUNT CAUZA CELULITEI?

Mit! În era dietelor de detoxifiere miraculoase, trebuie să îți spunem adevărul: atunci când ne uităm la un abdomen pe care se vede clar celulita, nu ne uităm la toxinele pe care le-a acumulat persoana respectivă în intestine.

Celulita este formată din depozite adipoase care sunt împinse spre exteriorul pielii printre fibrele de colagen și de țesut conjuctiv subcutanat. Țesutul conjuctiv este slăbit de sedentarism, de schimbări hormonale succesive, de grăsime în exces sau de o circulație proastă, nu doar de toxine.

 

CREMELE ANTICELULITICE DIN COMERȚ AU REZULTATE DACA SUNT FOLOSITE PE TERMEN LUNG?

Din nou, este un mit! O serie de studii clinice realizate în Franța în 2017 au dovedit că indiferent de perioada în care au fost utilizate, cremele anticelulitice ce pot fi cumpărate de la un magazin de pe colț și aplicate pe piele acasă nu au absolut niciun efect pe termen lung asupra celulitei. Nici măcar scrub-urile cu cafea, ghimbir, ceai negru sau ceai verde, care stimulează circulația sângelui pe zonele de aplicare nu au avut vreun efect pe termen lung, din păcate.

Cremele pur și simplu nu pot pătrunde suficient de adânc în piele pentru a avea vreun impact semnificativ asupra adipocitelor!

 

CELULITA SE AGRAVEAZĂ ODATĂ CU ÎNAINTAREA ÎN VÂRSTĂ?

Adevăr! Pe masură ce corpul nostru îmbătrânește, producția de estrogen scade. Acest hormon este responsabil de menținerea vaselor de sânge în forma lor optimă. Vasele deteriorate afectează circulația și aportul de oxigen din organism. O circulație slabă va duce la diminuarea nivelului de colagen și la degradarea țesutului conjuctiv.

corp cu celulită vs corp tonifiat

EXERCIȚIILE DE TIP CARDIO SUNT SOLUȚIA PERFECTĂ PENTRU PICIOARE FĂRĂ CELULITĂ?

Mit! Alergarea, mersul pe bicicletă sau alte forme de cardio țin departe kilogramele în plus, ceea ce reduce în timp din aspectul de coajă de portocală al pielii pe care îl displac multe femei, dar nu va tonifia cu adevărat zonele afectate de celulită.

Pentru a realiza tonifierea pulpelor sau a coapselor, rutina de sport trebuie să includă exerciții de forță, cu greutăți. Partea de cardio reduce cantitatea de grăsime din organism, dar exercițiile cu greutăți sunt cele care cresc masa musculară! Silueta ta se va transforma radical și va fi mult mai atletică!

 

FILLERELE CU AH ÎMBUNATATESC ASPECTUL DE COAJA DE PORTOCALA AL PIELII?

Adevărat! Fillerele dermatologice cu acid hialuronic nu sunt utile strict pentru zona feței (diminuarea ridurilor, augmentarea buzelor, conturarea pomeților, etc.), ci și pentru a diminua denivelările caracterisitice celulitei. Procedurile de mezoterapie (fie prin injectare, fie prin microneedling) reduc adânciturile din piele și funcționează cel mai bine în cazul persanelor slabe, dar care au celulită.

 

Pentru mai multe informații despre tratamentele noastre sau pentru programări, ne poți contata telefonic în timpul programului sau pe pagina de Facebook/ Instagram Dasdem Clinic!

PROGRAMEAZA-TE

    SUCCESS
    Call Now Button