Ce tunsoare ți se potrivește în funcție de forma feței?

Ce tunsoare ți se potrivește în funcție de forma feței?

Ai intrat vreodată într-un salon de coafură cu o fotografie cu vedeta ta preferată de la Hollywood și ai solicitat ca renumita tunsoare să fie reprodusă cu exactitate pe părul tău, doar pentru a părăsi salonul întrebându-te de ce acel breton asimetric (care arăta atât de frumos pe Gigi Hadid în revista Vogue) nu îți conferă un aer de supermodel internațional?

Acest lucru nu se datorează doar faptului că Gigi și alte celebrități au cele mai bune echipe glam din lume (disponibile în orice moment al zilei), ci probabil și pentru că noua tunsoare pe care ai ales-o nu se potrivește deloc formei feței tale!

Deși se spune că încrederea de sine este tot ce ai nevoie pentru a purta cu mândrie o nouă înfățișare, nu este nimic în neregulă cu consultarea unui ghid legat de forma și unghiurile feței tale pentru a te asigura că alegi cea mai bună coafură (potrivită pentru fizionomia ta).

Suntem aici pentru a te ajuta să descoperi cele mai bune coafuri pentru forma feței tale, astfel încât să îți poți pune trăsăturile în valoare în fiecare zi, chiar și fără propria echipă personală de glam, și să nu mai stai pe gânduri ce să faci în privința părului atunci când vii la Dasdem!

Cum se stabilește forma feței?

Cea mai frecventă greșeală pe care o fac majoritatea oamenilor atunci când încearcă să determine forma chipului lor este să presupună că fețele lor sunt pur și simplu rotunde. Atunci când stabilim forma feței, ar trebui să ne uitam la linia părului, la lățimea și lungimea feței, dar și la linia maxilarului.

Cel mai simplu mod de a stabili ce formă a feței ai este să-ți prinzi părul în coadă, să iei un creion de ochi sau de buze, să te uiți în oglindă și să trasezi lent conturul feței tale. Forma desenului ar trebui să se încadreze într-una din următoarele categorii: lungă, ovală, pătrată, rotundă, inimă sau diamant.

1.Fața Lungă

Cel mai simplu mod de a descrie o formă lungă a feței este că este similară cu una ovală… doar că mai lungă – lungimea chipului este vizibil mai mare decât lățimea sa. Exemple din această categorie sunt Sarah Jessica Parker, Liv Tyler și Hilary Swank.

Principalul obiectiv pentru tine (dacă te încadrezi aici) este să îți faci fața să pară mai lată decât e defapt, de a echilibra lungimea extremă. Buclele sunt o opțiune excelentă! De ce crezi că personajul Carrie Bradshaw arăta întotdeauna atât de fabulos cu buclele ei lejere?

Evită pe cât posibil părul tuns foarte scurt, părul îndreptat cu placa și tunsorile care încadrează pe lung chipul.

2.Fața Ovală

O formă a feței este considerată ovală dacă lungimea este mai lungă decât lățimea, iar linia maxilarului este doar puțin mai îngustă decât linia părului, care este ușor rotunjită. O formă de față ovală nu are puncte sau unghiuri proeminente. Câteva dintre celebritățile care intră în această categorie sunt Kim Kardashian, Rihanna și Bella Hadid. Dacă ai o formă de față ovală, ai noroc! Această formă a feței este considerată a fi cea mai versatilă pentru coafuri, deoarece este bine echilibrată și proporțională, așa că nu ezitați să experimentați.

Cei ce au o formă de față ovală ar trebui să încerce să păstreze chipul cât mai luminos. Este ideal să evite tunsorile cu breton, deoarece acesta le poate face chipul să pară mai scurt. De asemenea, trebuie să evite coafurile care au o lungime uniformă, deoarece acest lucru poate face fața să pară mai lungă.

3.Fața Pătrată

Fețele în formă de pătrat sunt largi, iar fruntea, pomeții și linia maxilarului au aproape aceeași lățime. Linia puternică a maxilarului este o caracteristică proeminentă a acestei tipologii. Câteva exemple bune ar fi Hailey Baldwin, Gwyneth Paltrow și Olivia Wilde.

Trebuie evitate coafurile geometrice (bretonul tuns drept, de exemplu) deoarece acest lucru ar putea accentua și mai mult unghiurile chipului. Buclele ar putea, de asemenea, să lărgească excesiv fața, așa că părul ondulat ușor e o variantă mai bună.

4.Fața Rotundă

Fețele rotunde au aceeași lățime și lungime, fără unghiuri sau colțuri proeminente. Fețele rotunde sunt de obicei „fețe de bebeluși”, ceea ce înseamnă că lumea te percepe mai tânără și poți opta pentru coafuri mai tinerești. Celebrități precum Selena Gomez, Kirsten Dunst și Ginnifer Goodwin pot fi inspirația ta de păr!

Atunci când alegi o tunsoare pentru o față rotundă, obiectivul principal este să alungești fața și să o faci să pară ovală. Un truc rapid pentru a face acest lucru este să lasi întotdeauna o șuviță de păr liberă pe o parte a chipului. Acest lucru va scurta vizual lățimea feței și va oferi un aer de senzualitate, de mister.

O greșeală comună a femeilor cu fața rotundă este de a-și ascunde chipul în spatele unui păr cu mult volum (care de fapt accentuează și ma mult lățimea capului). În schimb, cea mai bună opțiune este părul de lungime medie, cu breton lung, care încadrează asimetric fața. Părul îndreptat cu placa este ideal în acest caz!

5.Fața în formă de inimă

La fel ca o inimă stilizată pe care o trasezi cu creionul pe hârtie, o față în formă de inimă este mai largă spre linia părului și se termină cu o bărbie mică și îngustă, care este ușor ascuțită. Fruntea poate fi o caracteristică proeminentă pentru acest tip de fizionomie, iar pomeții vor fi un punct de interes major. În această categorie intră Tyra Banks, Kourtney Kardashian și Reese Witherspoon.

În cazul în care ai un chip în formă de inimă, părul tuns la lungimea umerilor tinde să arate cel mai bine, deoarece adaugă volum în partea de jos a feței, creând iluzia unei linii a maxilarului mai largi. Bretonul asimetric poate de asemenea să fie avantajos, acoperind o parte din frunte și sporind iluzia unui chip alungit. Părul perfect drept, întins cu placa, trebuie evitat în favoarea unor bucle lejere, care să adauge profunzime look-ului.

6.Fața în formă de diamant

Te încadrezi aici dacă fruntea și linia maxilarului au aceeași lățime și cea mai largă parte a feței tale este zona pomeților. Gândește-te la chipul tău ca la o adevărata bijuterie, care se îngustează în partea de sus, dar și în cea de jos. Halle Berry, Vanessa Hudgens și Ciara au toate fețe de tip diamant.

Obiectivul tău principal este să-ți accentuezi forma elegantă a feței, mai degrabă decât să echilibrezi orice fel de defecte. Optează pentru bretonul lung și simetric (pentru a evidenția pomeții) sau tunde părul scurt și axează-te pe o textură care să îi dea volum și personalitate. De asemenea, variante bune sunt tunsorile slickback (părul dat pe spate), bretonul ascuns în spatele urechilor sau o coadă de cal înaltă și elegantă, pentru a scoate în evidență structura oaselor zigomatice.

PROGRAMEAZA-TE

    SUCCESS
    Call Now Button