Acneea si tenul gras: 6 manifestari

Acneea si tenul gras: 6 manifestari

Una dintre cele mai incapatanate probleme cu care se confrunta tenul, acneea ne da dureri de cap din adolescenta si pana la varsta ridurilor. Iar tenurile grase, sunt cele mai predispuse acneei si problemelor inestetice precum puncte albe sau negre.

Gasesti mai jos 6 suferinte ale tenului direct legate de tenul gras sau acneic si modul in care le poti trata.

Punctele albe

Denumite de catre dermatologi drept comedoane inchise, acestea sunt acumulari de sebum si celule moarte, aflate sub un strat fin si transparent de epiderma. Pot fi tratate prin curatarea zilnica in profunzime a pielii cu geluri si solutii de curatare a sebumului si impuritatilor si cu tratamente de tip peeling chimic.

Punctele negre

Toata lumea le cunoaste, mai putina lume stie ce sunt:  ca si punctele albe, sunt acumulari de sebum si impuritati, doar ca sunt expuse, neacoperite de epiderma, ceea ce le face sa oxideze si, ca urmare, sa se innegreasca.  Le poti trata cu aceleasi geluri de curatare a sebumului si impuritatilor, prin creme care contin exfolianti chimici de tipul acidului glicolic si prin intermediul tratamentelor de exfoliere si extractie de tipul Hydrafacial.

Papulele

Acestea sunt leziuni ale pielii de mici dimensiuni, care sunt de regula grupate, si care se intalnesc in dermatite, eczeme si reactii alergice, dar si in acnee. Cand sunt provocate de acnee, sunt inflamate, rosii si dureroase.  Pot fi tratate cu creme care usuca sau cu tratamente regulate de tipul Intraceuticals Clarity.

Pustulele

Ingrozitoare ca aspect, dar si ca denumire, sunt cosurile asa cum le stim: umflate, rosii si cu capete purulente. Cel mai important lucru de facut? Nu il „chinui”. Daca vrei sa il „scoti”, cel mai bine aplica o carpa curata inmuiata in apa calda direct pe suprafata pe care vrei sa o tratezi si las-o sa inmoaie zona foarte bine. Cosul ar trebui sa „iasa” de la sine. Probabilitatea de a ramane cu o cictrice este minima.  Apoi vino la Dasdem pentru un tratament de lunga durata Intraceuticals Clarity, pentru ca aceste cosuri sunt cauzate de o bacterie pe care trebuie sa o tratezi.

Chisturile

Acneea chistica este este una dintre cele mai grave forma de acnee, chiar daca este formata de aceeasi bacterie care produce pustulele. Chisturile se afla in profunzimea pielii, departe de actiunea produselor acneice. Sunt , de regula, cauzate de dereglarile hormonale, de aceea mergi sa te vada un dermatolog pentru a stabili cea mai buna abordare terapeutica. Tousi, daca te confrunti cu un astfel de chist, aplica gheata pe suprafata lui, pentru a reduce din durere si din inflamatie. Tine cont ca acest tip de acnee lasa cicatrici, si rezista tentatiei de a le scoate singura la suprafata. Fa-ti programare la o consultatie dermatologica Dasdem.  Iar pentru cicatrici, vino la noi pentru peelinguri chimice.

Nodulii

Seamana cu chisturile, aflandu-se in profunzimea pielii, dar nu lasa cicatrici. Acneea de acest tip este si ea una dintre cele mai grave forme de acnee. De regula, nodulii se formeaza la baza unui fir de par unde sebumul in exces cauzat, de cele mai multe ori, de tulburari hormonale, se acumuleaza devenind un mediu propice pentru inmultirea bacteriilor. Astfel, apar umflaturi sub piele, de cele mai multe ori de aceeasi culoare ca restul epidermei, care sunt extrem de dureroase. Fiind o forma atat de serioasa a bolii, adreseaza-te medicului dermatolog care iti va prescrie probabil un tratament pe baza de retinol sau antibiotic.

 

 

 

PROGRAMEAZA-TE

    SUCCESS
    Call Now Button