Transpiratia in exces are tratament: toxina botulinica

Transpiratia in exces are tratament: toxina botulinica

Tratamentul cu toxina botulinica nu este rezervat exclusiv tratarii ridurilor, ci se foloseste si in tratarea unei conditii care poate afecta dramatic viata sociala a pacientilor: transpiratia in exces.

Ce este hiperhidroza – transpiratia in exces?

Denumirea medicala a acestui fenomen care lasa pete largi pe camasa sau tricou si care poate sa schimbe soarta unei intalniri romantice sau de afaceri este hiperhidroza. Transpiratia in exces se manifesta cu precadere in zona axilelor, a palmelor sau a talpilor si este data de activitatea in exces a glandelor sudoripare. Se estimeaza ca pana la 3% din populatia lumii sufera de aceasta afectiune ce se declanseaza inca din adolescenta timpurie.

Hiperhidroza nu este transpiratia cauzata de anumite medicamente sau afectiuni si nu poate fi controlata de agenti locali (antiperspirante). Totusi, se trateaza prin injectarea intramuscular, cu un ac foarte fin, a toxinei botulinice.

In ce consta tratamentul cu toxina botulinica impotriva transpiratiei in exces?

Medicul dermatolog evalueaza suprafata dedicata tratamentului si cantitatea de toxina botulinica necesara apoi face mici injectari regulate pe toata suprafata tratata.  Procedura dureaza aproximativ 30 minute. Dupa injectare, efectul se instalează în 5-10 zile si dureaza in medie 3 luni, deci repetarea procedurii va fi necesara pentru mentinerea efectului.

De ce sa optezi pentru Dasdem?

Tratamentul cu toxina botulinica la Dasdem este efectuata exclusiv de medicul nostru dermatolog care se asigura ca beneficiezi de cea mai buna solutie pentru problemele tale de ten. Trainingurile repetate prin care trece medicul nostru, protocoalele de tratament si aparatura de top asigura cele mai bune rezultate.

Contraindicatii si precautii

Daca apar efecte secundare, acestea sunt temporare (durere localizata, inflamatie, parestezie, hipoestezie, sensibilitate, umflaturi/edem, eritem, infectie localizata, hemoragie si/sau echimoze) asociate cu injectarea.

Pentru a minimiza riscul procedurii de echimoze (vanatai), trebuie sa eviti aspirina timp de 7-15 zile care preced si 7-15 zile care urmeaza injectarii de botox.

Toxina botulinica este contraindicata persoanelor cu hipersensibilitate cunoscuta la toxina botulinica de tip A, in prezenta afectiunilor neuromusculare (miastenie gravis, sindrom Eaton Lambert, scleroza multipla) femeilor insarcinate sau care alapteaza, in prezenta vreunei infectii la nivelul locurilor de injectare propuse.

PROGRAMEAZA-TE

    SUCCESS
    Call Now Button