Toxina botulinica – solutia sigura si eficienta impotriva ridurilor

Toxina botulinica – solutia sigura si eficienta impotriva ridurilor

Tratamentul ridurilor cu toxina botulinica

Tratamentul cu toxina botulinica reprezinta o metoda sigura si eficienta impotriva ridurilor faciale. Este indicat pentru ameliorarea temporara a aspectului ridurilor, in principal de la nivelul etajului superior al fetei: ridurile verticale dintre sprancene (riduri glabelare) – observabile in momentul incruntarii; ridurile de tip „laba gastei” (ridurile comisurii palpebrale laterale) – observabile cand se zambeste larg si ridurilor orizontale de la nivelul fruntii.

Se poate folosi si pentru etajul inferior al fetei, dar cu prudenta, pentru ridurile periorale, liniile marionette, tremuratul barbiei, benzile de la nivelul muschiului platisma.

Ce sunt ridurile?

Ridurile sunt pliuri ale pielii care se formeaza in urma contractiei musculare repetate. Sunt 2 tipuri de riduri: statice (care se formeaza in urma pierderii elasticitatii si tonusului pielii) si dinamice – ridurile de expresie (se formeaza in urma contractiei musculaturii mimicii).

In ce consta tratamentul cu toxina botulinica?

Toxina botulinica actioneaza prin inhibarea neurotransmitatorului acetilcolina la nivelul jonctiunii neuromusculare ceea ce conduce la blocarea temporara a contractiei musculare. Astfel, datorita relaxarii muscular se va ameliora temporar aspectul ridurilor de expresie.

Procedura consta in injectarea intramuscular a toxinei botulinice, cu un ac foarte fin, pentru a bloca hiperactivitatea musculara si dureaza aproximativ 30 minute.

Dupa injectare, efectul se instalează în 5-10 zile si dureaza in medie 3 luni, deci repetarea procedurii va fi necesara pentru mentinerea efectului.

De ce sa optezi pentru Dasdem?

Tratamentul cu toxina botulinica la Dasdem este efectuata exclusiv de medicul nostru dermatolog care se asigura ca beneficiezi de cea mai buna solutie pentru problemele tale de ten. Trainingurile repetate prin care trece medicul nostru, protocoalele de tratament si aparatura de top asigura cele mai bune rezultate.

Contraindicatii si precautii

Daca apar efecte secundare, acestea sunt temporare (durere localizata, inflamatie, parestezie, hipoestezie, sensibilitate, umflaturi/edem, eritem, infectie localizata, hemoragie si/sau echimoze) asociate cu injectarea.

In timpul celor patru ore care urmeaza injectarii, va trebui sa nu faci sport si s sa nu stai culcata, pentru a nu favoriza migrarea substantei. De asemenea, nu ai voie sa mergi la masaje locale in primele 24 de ore dupa injectare pentru a limita riscul de migrare a substantei in alti muschi. Evita tratamentele faciale care implica masajul timp de 2 saptamani post-tratament.

Pentru a minimiza riscul procedurii de echimoze (vanatai), trebuie sa eviti aspirina timp de 7-15 zile care preced si 7-15 zile care urmeaza injectarii de botox.

Toxina botulinica este contraindicata persoanelor cu hipersensibilitate cunoscuta la toxina botulinica de tip A, in prezenta afectiunilor neuromusculare (miastenie gravis, sindrom Eaton Lambert, scleroza multipla) femeilor insarcinate sau care alapteaza, in prezenta vreunei infectii la nivelul locurilor de injectare propuse.

 

 

PROGRAMEAZA-TE

    SUCCESS
    Call Now Button