În ultima perioadă, tot mai mulți bărbați din România au avut curiozități legate de epilarea definitivă cu laser diodă. Funcționează sau este doar un mit? Doare? Afectează pielea?
Ne-am decis să grupăm cele mai frecvent adresate întrebări într-un articol și să explicăm în detaliu toate etapele procedurii!
Ce trebuie să fac înainte de prima ședință?
Este obligatoriu să eviți epilarea clasică prin smulgere înainte de epilarea definitivă cu laser. Acest lucru este necesar pentru ca firele de păr să ajungă la maturitate și să aibă densitatea cea mai mare în zona aleasă. Pilozitatea excesivă poate fi îndepărtată cu o lama de ras fără a afecta în vreun fel procedura!
De câte ședințe voi avea nevoie ca să scap de păr?
Oriunde între 6-10 ședințe, în funcție de numărul de fire per folicul, grosimea acestora și rezistența rădăcinii. Specialistul este singurul în măsură să recomande cu exactitate un număr precis de ședințe în funcție de evoluția progresivă a tratamentului și de problemele hormonale preexistente. Firele de păr blonde sunt la fel de ușor de îndepărtat ca cele închise la culoare. După terminarea tratamentului inițial, ședințele de întreținere se vor rări progresiv (o dată sau de două ori pe an).
Este bun laserul pentru cei care au fire de păr crescute sub piele?
Pentru ca firele de sub piele sunt aproape imposibil de îndepărtat cu o pensetă sau cu ceară, majoritatea persoanelor aleg să le îndepărteze prin aplicarea de presiune în zona în care se află acestea, producând astfel iritații sau cicatrici. Laserul nu numai că le va îndepărta rapid și eficient, dar va ajuta și la ameliorarea foliculitei.
Ce trebuie să fac cu părul care a crescut între ședințe?
Este perfect firesc ca nu toate firele de păr să fie eliminate complet după doar câteva ședinte. Aceste fire “rebele” nu trebuie smulse cu penseta/ceara, ci tot cu foarfecele sau cu lama de ras, pentru a fi arse la următoarea ședință.
Există riscuri pentru sănătate după folosirea laserului?
Deloc! Această tehnologie este prezentă de câteva decenii în lumea medicală și este utilizată în multiple tipuri de tratamente și proceduri dermatologice. Utilizarea laserului pe pielea nu prezintă riscuri cancerigene sau efecte adverse asupra sănătății tale sau a pielii. De reținut însă este faptul că alunițele și tatuajele trebuie acoperite (protejate) în timpul epilării. Zonele tatuate ale corpului nu vor putea fi epilate fără a deteriora cerneala.
Cât costă o ședință de epilare definitivă?
Prețul per ședință diferă în funcție de partea corpului aleasă. De asemenea, costul total variază în funcție de numărul total de ședințe necesare pentru fiecare pacient.
Lista de prețuri din clinica noastră este disponibilă aici.
Mă va durea? Care sunt zonele sensibile?
Cele mai multe persoane ne-au declarat faptul că nu au simțit decât niște furnicături ușoare în timpul tratamentului, fără durerea de la o epilare cu ceară. Tehnologia de răcire a laserului garantează amorțirea zonei cu păr înainte de ardere. Durerea poate să apară doar atunci când laserul este aproape de oase (palme, tălpi) sau când zona este puternic inervată (inghinal, interfesier).
Sperăm că acest articol te-a ajutat să îți faci o idee de ansamblu bună despre epilarea cu laser diodă. Te așteptăm la Clinica Dasdem pentru a testa procedura! Ne poți contacta telefonic la 0720450611 sau prin mail pentru orice întrebări suplimentare sau pentru programări.