Numeroase persoane, îndeosebi adolescenții, se confruntă cu o problemă dermatologică extrem de supărătoare și inestetică – tenul acneic!
Acneea poate fi găsită aproape oriunde pe corp. Cel mai frecvent, aceasta se dezvoltă pe față, spate, gât, piept și umeri. Dacă aveți acnee, veți observa de obicei cosuri care sunt albe sau negre.
Atât punctele negre, cât și cele albe, sunt cunoscute sub numele de comedoane.
Punctele negre apar la suprafața pielii și capătă un aspect negru din cauza oxigenului din aer. Punctele albe sunt poziționate chiar sub stratul superior al pielii, păstrându-și aspectul alb.
În timp ce punctele albe și punctele negre sunt cele mai frecvente leziuni observate în cazul persoanelor cu acnee, pot apărea și alte tipuri de leziuni (inflamatorii), ce pot provoca cicatrici permanente.
Acestea includ:
- Papule – umflături mici, roșii, cauzate de foliculii de păr inflamați sau infectați
- Pustule – mici coșuri roșii care au puroi la vârful lor
- Noduli – biluțe solide, adesea dureroase, sub suprafața pielii
- Chisturi – sfere mari, localizate sub piele, care conțin puroi și sunt adesea dureroase
Ce poți face dacă ai tenul acneic?
1. încearcă un peeling chimic
Această procedură cosmetică te ajută să îndepărtezi stratul exterior al pielii (cel cu puncte negre, coșuri și cicatrici) și să ai tenul mai luminos și mai curat! La Clinica Dasdem, utilizăm produse de top din gama Filorga pentru a efectua un peeling chimic ușor, deloc agresiv, care nu irită tenul!
2. hidratează tenul
Utilizarea unor creme hidratante poate fi eficientă pe moment, însă rezultatele de durată pot fi obținute doar prin hidratarea pielii în profunzime. Una dintre soluțiile propuse de către experții în dermatologie de la Hollywood este tratamentul Hydrafacial, favoritul vedetelor precum Madonna, Kim Kardashian și Paris Hilton. În urma unui astfel de tratament facial, tenul reține mai bine umezeala în profunzime pe termen lung. Hydrafacial este, de asemenea, disponibil la Dasdem!
3. curăță tenul regulat
Cu ajutorul unor dischete de bumbac, aplică un lapte demachiant hipoalergenic (precu
m cel din gama Filorga) pe față pentru a îndepărta machiajul și praful la finalul zilei. De asemenea, nu uita să te speli pe față dimineața, înainte de machiere, și seara, după demachiere.
4. utilizează produsele de makeup mai rar
O variantă sigură de a lăsa tenul să “respire” este simplificarea rutinei de makeup. În locul fondului de ten și al pudrei, încearcă o cremă hidratantă cu factor de protecție.
5. ai grijă la produsele pentru îngrijirea părului
Șamponul, gelul de păr, ceara, fixativul – toate aceastea se pot prelinge pe față și pot irita sau încărca tenul. Optează pentru produse blânde, naturale, în locul celor sintetice, cu parfum, alcool sau parabeni!
6. nu pune mâinile murdare pe față
Mâinile noastre sunt printre cele mai murdare zone ale corpului și pot răspândi numeroși patogeni în organism dacă le introducem în gură sau le ducem la ochi. În egală măsură, pielea de pe față are de suferit dacă o atingem constant cu mâinile nedezinfectate.
7. ai grijă la alimentație
Este demonstrat faptul că zahărul în exces, lactatele și carnea cu hormoni pot influența negativ sănătatea tenului nostru. Pentru un ten curat, lipsit de coșuri, este recomandată îndepărtarea acestor produse din alimentație noastră!
Medicul nostru dermatolog te poate ajuta cu un consult medical în cazul în care te confrunți cu acneea și ai nevoie de o strategie de tratament personalizată. De asemenea, numeroase variante de tratament sunt disponibile în clinica noastră!
Pentru informații suplimentare despre costurile tratamentelor și produselor, nu ezita să ne contactezi telefonic!