Cum se întreține corect părul decolorat?

Cum se întreține corect părul decolorat?

Poate că au trecut mai bine de șașe decenii de când filmul “Gentlemen Prefer Blondes” a făcut furori la Hollywood, însă pasiunea pentru părul blond nu s-a diminuat mai deloc! Drumul către blondul perfect poate implica mai multe vizite la salon pentru persoanele cu un păr închis la culoare – procesul de decolorare se produce treptat, în etape, pentru a nu deteriora complet podoaba capilară.

Foarte multe produse și saloane promit rezultate rapide pentru obținerea unui blond platinat impecabil, dar prea puține explică care sunt pașii necesari unei întrețineri corecte după finalizarea transformării. În acest articol, îți vom explica care sunt cei 6 pași esențiali pentru a avea grijă de noul tău look!

Cum se întreține corect părul decolorat?

Se spală mai rar!

Dacă ai un stil de viață activ, ce presupune mult efort fizic, și vrei să te speli pe cap zilnic, părul blond nu e pentru tine! Decolorarea firelor le-a expus deja unei deshidratări extreme – îndepărtarea uleiurilor naturale din scalp prin șamponări frecvente va face doar mai mult rău! Spălatul trebuie limitat mai ales în primele două săptămâni de la vizita la salon!

Se hidratează frecvent!

Preferabil zilnic printr-un spray revitalizant sau un hairmist cu vitamine. De asemenea, balsamul nu trebuie să lipsească după fiecare șamponare!

Evită alcoolul și sulfații!

Optează pentru produse cosmetice sigure, fără sulfați sau alcool. Alcoolul din șampon și balsam va deshidrata scalpul și părul mult mai repede. Sulfații sunt nocivi pielii și pot cauza tot felul de probleme dermatologice (acnee, dermatită de contact, iritații).

Nu exagera cu vizitele de întreținere!

Acordă-i scalpului tău timp suficient să își revină după finalizarea procesului de decolorare. Programează-te pentru întreținerea rădăcinilor doar după ce ai reușit să rehidratezi corect părul și rădăcinile!

Rehidratează scalpul prin mezoterapie!

Mezoterapia este una dintre metodele folosite pe scara largă de către dermatologi pentru a trata scalpul deshidratat și a opri căderea părului. Procedura presupune introducerea în derm (prin injectare în scalp) a unor stimulenți de creștere a părului (aminoacizi, coenzime, vitamine) cu efecte revitalizante. Mezoterapia pentru scalp este recomanată persoanelor care își decolorează frecvent părul! Pentru cei care se tem de injecții, mezoterapia prin microneedling este o alternativă la fel de bună!

Se evită uscarea cu feonul și placa de păr!

Temperaturile ridicate nu fac bine părului deshidratat și decolorat. Uscarea cu feonul și îndreptatul cu placa trebuie evitate pe cât posibil! Dacă e musai să îți usuci părul cu feonul, nu îl seta pe cea mai ridicată temperatură și folosește un spray de protecție termică!

Dacă te-ai decis până la urmă că vrei să îți asumi această rutina complexă de întreținere și vrei o programare la salon pentru a-ți decolora părul, ne poți suna la numărul 0722450611. Te așteptăm cu drag la Dasdem Hair & Beauty!

Ne găsești și pe Facebook! Follow us for more updates!

PROGRAMEAZA-TE

    SUCCESS
    Call Now Button