Masajul terapeutic – 7 beneficii extraordinare !

Masajul terapeutic – 7 beneficii extraordinare !

Terapia prin masaj este o abordare de tratament care crește în cerere și popularitate de la an la an. Pe vremuri, era considerat o abordare alternativă la medicina tradițională – în ultimii ani, însă, masajul terapeutic a devenit o componentă vitală în planul de recuperare al multor persoane (mai ales în rândul sportivilor de performanță). 

Terapia prin masaj este astăzi considerată o opțiune de tratament generală, multe companii de asigurări oferind acoperire pentru sesiunile de tratament. Această formă de terapie implică tehnici practice pentru a crește circulația, pentru a scăpa de tensiune, a reduce stresul, pentru a calma anxietatea, a îmbunătăți somnul și a promova relaxarea pe întregul corp, precum și multe alte beneficii.

În acest articol, vom analiza 7 beneficii uimitoare pe care le are masajul de relaxare:

1. Este relaxant – când corpul este încordat și sub presiunea stresului, acesta produce niveluri nesănătoase ale binecunoscutului hormon de stres, cortizolul, care poate contribui la creșterea în greutate, insomnie, probleme digestive și dureri de cap. Este dovedit faptul că terapia prin masaj scade nivelul cortizolului din organism. Aceasta permite organismului să intre într-un mod de recuperare. Mai mult, această formă de terapie declanșează, de asemenea, sentimente de relaxare durabile, starea de spirit fiind îmbunătățită pe termen lung și nivelurile de stres fiind reduse.

 

2. Reduce stresul – Nu numai că terapia prin masaj poate ajuta la ameliorarea stresului pe moment, dar ședințele periodice de masaj (pe o perioadă îndelungată de timp) pot stimula nivelul de energie din organism, pot reduce durerea musculară și pot stimula în mod pozitiv nivelul emoțional al pacientului.

 

3. Poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale – s-a descoperit că sesiunile periodice de masaj terapeutic reduc nivelul tensiunii arteriale. De fapt, unele studii pe termen lung au arătat că un program de masaj consecvent poate reduce atât tensiunea sistolică (numărul superior), cât și diastolicul (numărul mai mic).

Ședințele de masaj consistente pot reduce, de asemenea, sursele declanșatoare pentru anxietate, ostilitate și depresie. La rândul său, nivelul mai scăzut al tensiunii arteriale poate reduce riscul de atac de cord, accident vascular cerebral și / sau insuficiență renală, precum și multe alte probleme de sănătate.

4. Promovează relaxarea musculară – scopul terapiei prin masaj este de a viza sursa durerii corpului prin relaxarea mușchilor încordați. Se promovează circulația către mușchii afectați sau răniți, ceea ce crește nivelul de nutrienți și oxigen din țesuturile deteriorate. La rândul său, contacul fizic crescut din zonele afectate reduce rigiditatea și febra musculară în mușchi și articulații, sporing considerabil flexibilitatea pacienților.

Mai mult, această formă de terapie eliberează endorfine (hormonii care ucid durerea), care stimulează nivelul de dopamină și serotonină din organism. Acești hormoni ajută organismul să se vindece în multe feluri – atât fizic, cât și emoțional.

5. Poate ajuta la îmbunătățirea circulației – masajul terapeutic promovează o circulație îmbunătățită prin utilizarea presiunii palmelor, care deplasează sângele prin zonele deteriorate și congestionate ale corpului. De asemenea, mișcările de tip de stoarcere, răsucire și tragere (caracteristice acestei tehnici de masaj) elimină eficient acidul lactic din țesuturile musculare. Drept urmare, această acțiune îmbunătățește circulația lichidului limfatic, care transportă deșeurile metabolice departe de organele și mușchii interni. La rândul său, acest lucru duce la scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățirea funcției generale a corpului.

6. Ajută la îmbunătățirea posturii – acest tip de masaj poate ajuta corpul să revină la alinierea sa corectă. De fapt, îmbunătățirea posturii poate fi unul dintre cele mai benefice și relaxante aspecte ale terapiei prin masaj. Masajul permite corpului să relaxeze mușchii tensionați, aflați într-o postură proastă. La rândul său, acest lucru permite realinierea organismului pe linia sa organică, nedureroasă.

 

Ca parte a unui program consistent de terapie prin masaj, mușchii corpului sunt desfăcuți și relaxați. Mai mult decât atât, îmbinările dintre tendoane au o mai mare flexibilitate și rază de mișcare, iar punctele unde se acumulează presiune sunt ameliorate. Astfel, organismul este capabil să se poziționeze într-o postură organică și sănătoasă, care previne scolioza, tasarea discurilor intervertebrale, bascularea lombară frontală și alte afecțiuni severe.

 

7. Poate ajuta la consolidarea sistemului imunitar – este binecunoscut faptul că persoanele care prezintă un nivel ridicat de stres sunt mai vulnerabile la boli și răni. Când stresul este combinat cu tulburările de somn și alimentația precară, impactul este îndreptat către sistemul imunitar al organismului. Capacitatea sa de a se proteja în mod natural împotriva infecțiilor, agenților patogeni și bacteriilor este mult redusă. Studiile au indicat că ședințele de masaj nu numai că ajută la reducerea stresului, dar pot stimula și capacitatea citotoxică a sistemului imunitar (nivelul de activitate al celulelor defensive ale corpului uman).

Dacă îți dorești să începi un program regulat de masaj, te așteptăm la Dasdem Clinic, într-un mediu modern și relaxant! 

PROGRAMEAZA-TE

    SUCCESS
    Call Now Button