Albirea dentară: acasă sau la cabinet?

Albirea dentară: acasă sau la cabinet?

Cum se compară produsele de albire a dinților cumpărate din magazin cu albirea profesională a dinților realizată la un cabinet stomatologic?

Merită să plătiți mai mult pentru a vizita medicul stomatolog? Există multe diferențe între albirea dinților la domiciliu și tratamentul de albire profesional? Vom analiza toate aceste aspecte în acest articol!

Albirea dinților este unul dintre cele mai populare tratamente de estetică dentară din lume la ora actuală. Din acest motiv, aveți o mulțime de opțiuni care vă pot îngreuna decizia finală.
Să examinăm modul în care acționează acestea:
  • Albirea dentară la cabinet este realizată de profesioniști în domeniul stomatologic, instruiți special, ceea ce înseamnă că veți obține rezultate sigure și uniforme. Rezultatele pe care le veți obține din albirea administrată profesional tind să fie cele mai bune, deoarece medicii stomatologi au acces la geluri de albire cu o concentrație mai mare de substanță activă. Întreaga procedură durează în jur de 30 de minute, este nedureroasă și complet sigură, deoarece gingiile sunt căptușite în prealabil cu un gel protector, care nu permite substanței active să le afecteze. La final, dinții pot fi cu până la 10 nuanțe mai albi, iar rezultatele pot persista mai mult de un an dacă dinții sunt corect îngrijiți.

 

  • Dungile de albire a dinților sunt benzi adezive pe care le aplicați pe dinți de 1-2 ori pe zi, oriunde între 30-120 de minute, în funcție de marcă. Vă puteți aștepta ca această metodă de albire a dinților acasă să vă facă dinții cam cu 2-4 nuanțe mai albi. O problemă des întâlnită la această metodă sunt rezultatele inegale, deoarece benzile nu pot intra în spațiile înguste dintre dinți și în fisurile de pe aceștia.

 

  • Tăvile de albire “boil & bite” sunt tăvi standard, care nu sunt personalizate. După ce sunt puse în apă clocotită o perioadă de timp, materialul matricelor se înmoaie. După ce sunt șterse de apă, acestea se amplasează în gură și trebuie mușcate ferm până când materialul se întărește. Parcurgând acest proces, se pot obține mulaje dentare oarecum personalizate, pe care le puteți umple cu gel de albire, dar poate fi dificil să obțineți o impresie exactă a dinților dvs. în acest fel. Oamenii se plâng de rezultate incoerente cu această metodă, dar este mai bună decât albirea cu benzi. Vă puteți aștepta ca această metodă să vă facă dinții cu aproximativ 2-4 nuanțe mai albi.

 

  • O altă opțiune pentru albirea la domiciliu este stiloul de albire cu LED. Stiloul de albire a dinților este înclinat, cu o perie pe care o utilizați pentru a aplica gelul de albire uniform pe dinții superiori și inferiori frontali. Odată aplicat gelul, veți introduce o tavă de protecție pentru a vă proteja buzele de a intra în contact cu substanța de albire. În cele din urmă, introduceți lumina de albire LED timp de 15-30 de minute pentru a accelera acțiunea gelului de albire. Vă puteți aștepta ca această metodă să vă facă dinții cu aproximativ 3-6 nuanțe mai albi, fiind ceva mai eficientă decât tăvile de albire și benzile de albire.

Oricine își poate albi dinții acasă, ceea ce este atât un lucru bun, cât și unul rău. Este bine pentru că este incredibil de convenabil, dar este rău, deoarece dacă aveți probleme de sănătate orală, puteți ajunge să vă provocați dureri intense și să vă deteriorați dinții și gingiile. Medicii stomatologi nu vor realiza albirea dentară pacienților care nu trec de un screening de sănătate orală de bază.

Ar trebui să fiți conștienți că produsele de albire la domiciliu au concentrații mai mici de peroxid de hidrogen, astfel încât acestea oferă rareori același grad de schimbare de nuanță pe care l-ați obține de la produsele pe care le folosește un stomatolog. Dacă sunteți în căutarea unui ușor efect de albire, produsele utilizabile acasă vă pot ajuta, dar dacă sunteți în căutarea unui efect de albire mai extrem, veți suferi o dezamăgire văzând rezultatele obținute acasă.

Pentru o listă completă a serviciilor stomatologice oferite în clinica noastră, click aici.

Vă așteptăm cu drag la Dasdem dacă doriți să încercați albirea dentară profesională!

PROGRAMEAZA-TE

    SUCCESS
    Call Now Button