Transpiri excesiv? Suferi de hiperhidroză!

Transpiri excesiv? Suferi de hiperhidroză!

Stresul excesiv, temperaturile ridicate, efortul fizic intens – toate acestea pot genera transpirație abundentă. Există însă persoane care au palmele, axilele și tălpile permanent umede, chiar și iarna! Această afecțiune medicală este denumită HIPERHIDROZĂ.

Transpirația excesivă (mai ales cea vizibilă pe haine) poate duce la anxietate, iar în cazuri mai grave, la depresie, prin prisma respectului de sine scăzut și a izolării sociale (acasă sau la locul de muncă). De aceea, tratarea hiperhidrozei este recomandată pentru a avea un stil de viață optim!

CAUZE:

Cauza acestei afecțiuni trebuie determinată printr-un consult medical, deoarece hiperhidroza poate fi primară (idiopatică, context genetic) sau secundară. A doua tipologie este depistată adesea la pacienții cu boli endocrine (diabet zaharat, hipertiroidie), tumori la nivelul glandelor suprarenale sau afecțiuni neurologice. De asemenea, în funcție de zonele afectate, hipehidroza poate fi generalizată (pe tot corpul) sau locală. Cea locală este mult mai des întâlnită și poate fi ținută sub control cu o mai mare ușurință.

Aici intervine toxina botulinică (botoxul)! Cu ajutorul medicului dermatolog, pacientul cu hiperhidroză poate scăpa de transpirația excesivă printr-o serie de înțepături. 

Pentru a scoate în evidență punctele cheie, zona corpului unde urmează să fie efectuat tratamentul este marcată cu betadină, peste care este aplicat un strat subțire de amidon/pudră de talc, lucru care va determina schimbarea culorii în negru la contactul cu transpirația. Medicul poate aplica peste o cremă anestezică (timp de 10-15 minute) dacă toleranța la injecții a pacientului este scăzută, în ciuda faptului că tratamentul nu este în sine dureros. Injecțiile vor fi realizate intradermic cu ajutorul unui ac foarte fin, pe toata suprafața afectată. 

La două săptămâni după tratament, se recomandă un control pentru a verifica rezultatele și a face mici completări în punctele care au fost omise. Pacienții se vor bucura de până la 10-12 luni de transpirație redusă în zonele în care a fost injectată toxina. Rezultatele vor fi vizibile după câteva zile de la tratament, nu imediat după efectuarea procedurii. Tratamentul are o vechime de peste 20 de ani pe piața din Europa și este aprobat de FDA. 

CONTRAINDICAȚII:

Nu este recomandat tratamentul în timpul sarcinii și imediat după naștere, pe perioada de alăptare a celui mic. De asemenea, persoanele cu anumite boli neurologice grave nu pot să facă acest tratament în condiții de siguranță.

Pentru mai multe informații despre procedurile disponibile în clinica Dasdem și prețurile aferente, intră aici!

PROGRAMEAZA-TE

    SUCCESS
    Call Now Button