3 situatii in care NU se pot pune FATETE DENTARE

3 situatii in care NU se pot pune FATETE DENTARE

Cu siguranta ai remarcat cat de frumos arata o dantura dupa un tratament de estetica dentara cu fatete din ceramica si ai curiozitatea daca ai putea avea si tu.

Sunt si situatii in care medicul specialist pe estetica dentara nu poate aplica fatetele si acestea sunt:

1. Ai deja lucrari protetice in zona frontala( coroane, punti, coroane pe implant,etc). Fatetele se aplica doar pe dintii naturali.

2. Pozitia anumitor dinti. Sunt multe cazuri in care pot exista dinti incalecati sau iesiti intr-o pozitie anormala. In aceste situatii, prima data este indicat un tratament ortodontic, prin aplicarea unui aparat dentar.

3. Suferi de bruxism. Bruxismul este o afectiune care se manifesta ziua sau noaptea care duce la un scrasnet incontrolabil al dintilor. Mai ales daca vorbim de o varianta avansata, dintii in prima faza se tocesc foarte mult. Nu se aplica fatete, doar cu mici exceptii, pentru ca se pot sparge.

Prima etapa in aplicarea fatetelor dentare este intodeauna consultatia de estetica dentara, in care se face o evaluare a fiecarui dinte, se analizeaza radiografia dentara si se iau modele de studiu pe care se vor simula fatetele provizorii.

Ca si simptome poti simti durere la anumite alimente , care se simte intens in zona in care smaltul este fisurat si deteriorat. In cabinet, in primul rand tratam leziunile de la baza gingiei.

In cazul in care ai fost deja diagnosticat cu bruxim, iti recomandam sa porti o gutiera care sa-ti protejeze smaltul dentar.

Gutiera se realizeaza de catre medicul stomatolog.

La Dasdem Dental ne concentram in special pe tratamentele de estetica dentara, asa ca te asteptam cu drag pentru transformarea zambetului tau.

Echipa Dasdem.

PROGRAMEAZA-TE

    SUCCESS
    Call Now Button