Implant dentar vs. Proteza

Implant dentar vs. Proteza

Daca va aflati in situatia in care va lipseste un dinte sau mai multi, acest articol va poate da raspunsurile cautate.

In primul rand este important sa cunoasteti cauza pierderii unui dinte. Pana sa fie facuta o extractie dentara sunt cateva etape in care vedem deteriorarea unui dinte.

In cele mai multe cazuri apare o carie mica si in 2-3 ani ajunge sa distruga dintele la nivel de pulpa dentara. Nervul dintelui este afectat si incet incet toata structura sa. Daca totusi ati reusit sa mergeti la medicul dentist si aceasta a realizat un tratament endodontic ( devitalizare si obturatie), durata de viata a dintelui va creste, mai ales daca se aplica si o coroana dentara care va proteja structura interna, evident si din punct de vedere estetic  ajuta foarte mult.

Pe langa structura dintilor, este extrem de important de evaluat periodic si mentinut in conditii optime sanatatea gingiilor.

De multe ori ne vaitam de diverse dureri de dinti, insa ele provin din zona gingivala. S-a tot scris in ultimii ani de afectiunile parodontale, mai ales boala parodontala, care are ca si efect pierderea dintilor, chiar daca ei sunt sanatosi. Acest lucru se intampla din cauza retractie gingivale si osoase, intr-o anumita perioada de timp, ceea ce duce in prima faza la mobilitatea dintilor.

Solutii:

Sa revenim la solutiile pretabile in momentul pierderii dintilor. Daca vorbim de lipsa unui singur dinte exista doua variante: inserarea unui implant dentar (etape necesare: interventie inserare implant, aplicare bont dentar, aplicare coroana pe implant) sau o punte, care necesita tratarea dintilor vecini.

Daca avem structura osoasa potrivita, recomandam implantul dentar, pentru a nu interveni deloc asupra dintilor vecini, daca acestia sunt sanatosi.

In cazul in care lipsesc mai multi dinti, medicul stomatolog si implantolog pot decide solutia optima. Poate personalizata pentru fiecare caz, in functie de analiza structurii osoase si ocluzia pacientului. In aceste cazuri este necesara o radiografie de tip Computer Tomograf. Care evidentiaza: inaltimea, latimea, densitatea osoasa si medicul poate decide implantul potrivit.

Interventia dureaza destul de putin. Exista cazuri in care structura osoasa nu poate sustine imediat inserarea unui implant si atunci se apeleaza la interventii auxiliare: aditie osoasa, split de creasta, etc

Daca se ajunge la edentatie, adica nu mai avem niciun dinte sanatos si util, cele mai multe persoane apeleaza la proteza dentara mobila. Daca exista posibilitate financiara exista proteze dentare fixe pe implanturi dentare, numarul implanturilor variaza de la 4 la 10 pe o arcada.

Fiecare caz este diferit, asa ca va recomandam ca inainte de a lua o decizie sa faceti o consultatie dentara si mai ales sa discutati cu medicul implantolog. Va poate oferi mai multe variante, in functie de analiza radiografiei dentare si de ceea ce va doriti si puteti accepta in stilul de viata avut.

 

Va asteptam cu drag la DASDEM DENTAL!

Echipa

www.dasdemclinic.ro

 

PROGRAMEAZA-TE

    SUCCESS
    Call Now Button