Vitamina C – 5 motive sa o incluzi in rutina ta

Vitamina C – 5 motive sa o incluzi in rutina ta

Pentru cei mai multi dintre noi, iarna vine cu miros de brad, de vin fiert si de … citrice. Iti oferim in continuare 7 motive pentru care sa te bucuri de citirice de cate ori ai ocazia si pentru care sa incluzi vitamina C (in diversele ei forme) in rutina ta zilnica.

Imbunatateste circulatia sangvina

Vitamina C din citrice contine niste fitonutrienti care se numesc flavonoide care au proprietatea de a creste viteza cu care sangele circula prin organism. Acest lucru te ajuta in mai multe feluri. vei observa ca ti se vor raci mai putin mainile si picioarele in timpul iernii, vei fi mai ferita de probabilitatea unui accident vascular si.. pielea ta va arata mai bine pentru ca va ajunge la ea sange mai repede si mai proaspat.

Este unul dintre cei mai buni antioxidanti

In organism, datorita expunerii la soare si la substante nocive, se formeaza radicali liberi. Vtamina C ii neutralizeaza pentru ca este capabila sa isi „ofere” unul dintre electroni celulelor de radicali liberi. Este combatut astfel stresul oxidativ (da, si noi oamenii „ruginim”, produs mai ales de expuenrea la soare. Asa ca daca SPF-ul te protejeaza de soare, vitamina C lupta pentru a combate efectele lui. Asadar, lupta cu fotoimbatranirea pielii.

Are proprietatea de a albi petele solare

Deoarece actioneaza asupra mecanismelor de auto-vindecare ale pielii, vitamina C este recomandata pentru cei care sufera de pete solare. Folosita fecvent, genereaza in piele o reactie de inlocuire a celulelor care transforma un ten neuniform colorat intr-un ten de aceeasi culoare.

Actioneaza pe post de antiinflamator

Aviz celor cu acnee sau rosacee: vitamina C are proprietati antiinfalamtorii care vor face aceste probleme sa dispara. Asadar, nu numai ca are efect de preventie si de lupa impotriva diverselor probleme ale tenului, ci si efect post-facto asupra lor.

Genereaza productia de colagen

Studiile clinica au arata ca vitamina C are rolul de a genera producerea de colagen – substanta miraculoasa care face pielea sa se mentina tanara. Mai mult, studiile au aratat ca noul colagen, produs la indicatiile vitaminei C este de mai buna calitate decat cel pre-existent. De unde rezulta ca vitamina C are si efect antiimbatranire. In plus, pentru ca ajuta la formarea barierei lipidice, vitamina C pastreaza hidratarea in straturile profunde ale pielii.

 

PROGRAMEAZA-TE

    SUCCESS
    Call Now Button