Acizii din peelinguri si efectele lor

Acizii din peelinguri si efectele lor

Asa-i ca e usor nelinistitor cand te gandesti sa folosesti un acid direct pe piele? Iar povestile care iti ajung la urechi nu sunt de natura sa te linisteasca. Totusi, acizii au fost folositi inca din Antichitate pentru proprietatile lor exfoliante. prorietati pe care le vizam si in ziua de astazi.

Prin folosirea acizilor in procedurile cosmetice de peeling chimic determinam o exfoliere mai slaba sau mai puternica la nivelul epidermei. Exfolierea are rolul de a determina o regenerare accelerata a celulelor pielii, obtinandu-se astfel la nivelul tenului o curatare, hidratare, depigmentare si uniformizare a texturii tenului, stergere a cicatricilor si semnelor, dar si eliminarea semnelor de imbatranire prematura, precum ridurile.

Estetica moderna foloseste  mai multe tipuri de acizi pentru a determina regenerarea celulara la nivelul pielii: acizi alfahidroxilici, betahidroxilici, retinoizi, fenolici etc. Acestia determina grade diferite de exfoliere si, ca urmare, sunt utilizati diferit. Daca acizii fenolici determina o exfoliere puternica si nu pot fi utilizati decat sub anestezie, determinand timpi indelungati de recuperare, ceilalti acizi, pe care ii folosim si noi in clinica, au efecte mai blande, dar eficiente pentru diversele nevoi ale tenului, fara sa necesite timpi de recuperare.  Sa ii luam pe rand.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dasdem Aesthetic Clinic (@dasdemclinic) on

 

Cel mai „bland” tip de acid: alfahidroxilic

In grupa acizilor alfahidroxilici intra acizii din substante precum zaharul, laptele sau fructele si determina  cel mai bland efect de exfoliere.

Cel mai cunoscut este acidul citric – pe care il gasesti in lamai, portocale etc. Are efect de depigmentare, adica de albire si este ca urmare folosit pentru combaterea petelor solare si de batranete.

Acidul mandelic este derivat din migdale amare, de asemenea cu proprietati de depigmentare,  este recomandat pentru tenul sesnibil, cu intoleranta la alti acizi alfahidroxilici. Este recomandat pentur a combate efectele fotoimbatranirii si pentru tratarea acneei non-chistice.

Un alt acid cu propietati de albire este acidul fitic, care are rol de a preveni stresul oxidativ.

Acidul lactic, obtinut dupa cum ii spune si numele din produse derivate din lapte, are proprietati dezinfectante si functioneaza excelent impotriva keratozei pilare.

Cel mai cunoscut si cu cea mai mare putere de exfoliere dintre acizii alfahidroxilici este acidul glicolic, un derivat din zahar, care are o capacitate crescuta de penetrare a epidermei. Ca urmare, elimina cateva straturi ale pielii, determinand productia de colagen si de fibre de elastina. Efectul este o reintinerire a pielii prin eliminarea ridurilor fine si printr-un efect de iluminare.

Acizii betahidroxilici si retinolul – aliatii impotriva acneei

Cel mai cunoscut acid din categoria betahidroxilicilor este acidul salicilic, cu efecte antibacteriene si antiinflamatorii. Este un acid solubil in ulei, ceea ce il face potrivit pentru tratarea acneei. De aceea, il veti gasi atat in peelingurile chimice, cat si in diversele tratamente cosmetice precum  Intraceuticals Clarity.

Retinoizii sunt derivate ale vitaminei A cu efecte anti-acneice si anti-ageing. Rolul lor este de a comunica cu celulele epiteliale si de a le transmite sa se reproduca in celule mai sanatoase. Ca urmare, aspectul pielii este imbunatatit, porii dilatati sunt micsorati, aspectul ridurilor este mult imbunatatit. Retinoizii sunt cei care trateaza acneea, keratoza pilara, petele pigmentare, eczemele.

Toti acesti acizi despre care ti-am povestit se gasesc in formulele peelingurilor chimic si diverselor tratamente efectuate la noi in clinica, prin urmare am vazut cat de multumita poti sa fii de efectele lor. Daca vrei sa le incerci si tu, avand certitudinea ca se va ocupa de tine personal cu pregatire medicala, te asteptam in clinica!

Gasesti informatii despre acizi si peelinguri pe canalul nostru Youtube.

PROGRAMEAZA-TE

    SUCCESS
    Call Now Button