Ce poti invata de la Cristiano Ronaldo pentru silueta ta?

Ce poti invata de la Cristiano Ronaldo pentru silueta ta?

Zilele acestea, o lume intreaga este cu ochii pe campionatul mondial de fotbal. Specatcolul fotbalistic este de interes chiar si pentru cei mai putin microbisti, pentru ca povestile de viata pe care le aflam astfel, spiritul de competitie fair-play, dar si forma atletica a jucatorilor merita atentia noastra, a tuturor.

Iar unul dintre cei mai buni jucatori, cu o forma atletica de invidiat este Cristiano Ronaldo. Atacantul Portugaliei este, la cei 33 de ani ai sai, intr-o forma fizica perfecta, a unui organism cu cel putin 10 ani mai tanar. Felul in care reuseste sa se mentina intr-o forma atat de buna este o inspiratie pentru toti cei care doresc sa se mentina fit si sanatosi.

Primul lucru care il ajuta sa fie atat de pregatit fizic este disciplina. Fotbalistul portughez nu „triseaza”, indiferent ca vorbim de dedicarea cu care isi executa zilnic exercitiile fizice sau de dieta pe care o respecta. Combinatia dintre cele doua, dar si celelalte tehnici si pregatiri mentale pe care le aplica il ajuta sa pastreze sub 10% indicele de grasime din corp.

Dieta pe care o respecta este bogata in proteine, presupune 6 mese frugale raspandite pe tot parcursul unei zile, la o distanta de 3 – 4 ore, ca sa mentina in forma metabolismul, cu accent pe legume si verdeturi si pe cat posibil fara dulciuri.

Pe langa exercitiile tehnice specifice antrenamentelor de fotbal, Cristiano Ronaldo dedica 3-4 ore pregatirii in sala de gimnastica. Fotbalistul portughez pune accent pe exercitii Pilates care ii permit sa obtina musculatura ferma, dar supla, fara riscuri de accidentari, dar si pe exercitii de forta. In fiecare din cele 5 zile de antrenamente pe saptamana, ca incalzire, Ronaldo alearga in jur de 30 de minute.

Dupa fiecare meci, se relaxeaza inotand cateva bazine in pisicina acoperita pe care o are acasa. Inotul este ce care antreneaza toate grupele de muschi fara sa prezinte vreun risc pentru articulatii. Un alt secret folosit de Ronaldo pentru pastrarea tonusului, refacerea musculaturii si pastrarea la limita de jos a procentului de grasime din organism este crioterapia. Unul dintre efectele acestei terapii este reducerea inflamatiei in intregul organzism si calmarea durerilor musculare. Acest lucru ar trebui sa iti confirme faptul ca te poti baza pe criolipoliza, un proces natural pe care il folosim aici la clinica pentru a te ajuta sa scazi din centimetri in plus. Afla mai multe despre criolipoliza de aici.

In completarea dietei si a exercitiilor fizice, Cristiano Ronaldo are grija si de mental. De aceea, are grija sa doarma cate 8 ore pe noapte, alege sa isi petreaca timpul liber cu familia: cei 4 copii, sotia si mama lui si prietenii apropiati (nu petrece, ba chiar evita alcoolul).

In concluzie, iata cateva lucruri pe care le poti adopta si tu din stilul de viata exemplar al lui Cristiano Ronaldo:

  • o dieta bogata in proteine si legume, evitand dulciurile si alcoolul
  • mese mai putin consistente, dar la 3-4 ore distanta una de cealalta, pentru a mentine metabolismul in priza
  • exercitii fizice variate, de la alergare si inot, la Pilates si exercitii de forta
  • 8 ore de somn pe noapte
  • relaxare in compania persoanelor dragi.

Iar tot din intelepciunea lui Ronaldo: „Fii disciplinat. Pastreaza-te motivat si tine-te de rutina zilnica.” Pare simplu, nu?

PROGRAMEAZA-TE

    SUCCESS
    Call Now Button