7 adevaruri si mituri despre celulita

7 adevaruri si mituri despre celulita

Cand vine vorba de celulita, cele mai multe femei nu mai disting intre ce este mit si ce este realitate. Celulita dispare daca ne concentram pe aerobic sau daca ridicam greutati? Cafeina si ghimbirul din cremele anticelulitice chiar functioneaza? Exista tratamente cu adevarat eficiente impotriva celulitei?

Pentru a face mai usoara navigarea printre atata informatie, am aruncat pe acest articol al prestigioasei reviste Health despre miturile si adevarurile legate de celulita. Iata ce ne-a atras atentia.

Celulita este cauzata de toxinele din organism

Mit. In era dietelor de detoxifiere, trebuie sa spunem adevarul: atunci cand ne uitam la o coapsa pe care se vede clar celulita, nu ne uitam la toxinele pe care le-a acumulat persoana respectiva. Celulita este data de depozitele de grasime care incep sa se impinga in afara printre fibrele de colagen si de tesut conjuctiv de sub piele. Tesutul conjuctiv este slabit de lipsa de miscare, de schimbarile hormonale, de grasimea in exces, de o proasta circulatie.

Cremele de reducere a celulitei dau rezultate daca le folosesti pe termen lung

Din nou, mit. O serie de studii clinice au dovedit ca de fapt, indiferent cat timp le dedici, cremele pe care le poti cumpara de la magazin si aplica singura acasa, nu au efect pe termen lung asupra celulitei. Nici macar cremele sau scrub-urile cu cafeina, ghimbir, ceai negru sau verde, care cresc circulatia sangvina in zona tratata nu au efect pe termen lung, din pacate.

Celulita se agraveaza cu varsta.

Din pacate, acesta este un adevar. Pe masura ce imbatranim, organismul nostru produce tot mai putin estrogen, hormon responsabil – printre altele – de mentinerea in forma a vaselor de sange. O circulatie proasta duce la diminuarea productie de colagen si la degradarea tesutului conjuctiv, cel care insoteste si hraneste tesutul epitelial.

Cardio este calea catre picioare fara celulita.

Mit. Alergarea sau alte forme de cardio tin departe kilogramele in plus, ceea ce reduce din aspectul de coaja de portocala pe care il displacem atat. Dar daca vrei sa iti tonifici cu adevarat pulpele sau coapsele, trebuie sa adaugi rutinei tale exercitii cu greutati. Cardio reduce cantitatea de grasime din organism, dar exercitiile cu greutati cresc masa musculara ceea ce nu inseamna ca vei arata mai mare, ci ca vei fii mai puternica, mai tonifiata, cu muschi alungiti si cu o silueta modificata.

 

Fillerele imbunatatesc aspectul de coaja de portocala al pielii

Adevarat. Fillerele nu sunt folosite strict pentru a imbunatatii aspectul fetei (mai putine riduri, buze mai pline si pometi mai frumos conturati), ci si pentru a diminua „gropitele” caracterisitice pentru celulita. Procedurile de mezoterapie, fie prin injectare sau prin microneedling, reduc adanciturile din piele si functioneaza cel mai bine pentru persanele care sunt slabe, dar au celulita.

Doar persoanele care nu fac sport au celulita.

Mit. Din pacate, un stil de viata sanatos, cu activitate fizica constanta si o dieta echilibrata, nu garanteaza lipsa celulitei. Pentru ca zestrea genetica are un rol important, exista persoane slabe, active si atente la dieta lor, care au celulita. Din fericire, noile tehnologii din sfera dermatologiei si esteticii, precum cele integrate in procedurile Vela Shape, ajuta la indepartarea celulitei.

Procedurile non-invazive anticelulita chiar functioneaza.

Adevarat. Studiile clinice au aratat ca laserul, infrarosul, radiofrecventa si masajul functioneaza asupra celulitei atunci cand sunt integrate in proceduri repetate, efectuate de profesionisti. Vela Shape este o astfel de procedura, iar la Dasdem este mereu efectuata de personal medical. Efectele acestor proceduri se vad dupa numai 4 sedinte, si se pastreaza pe termen lung. Ce trebuie sa iei in considerare este insa ca trebuie sa faci numarul de sedinte recomandat si sa revii constant la tratamentele de mentinere.

 

PROGRAMEAZA-TE

    SUCCESS
    Call Now Button