Ce se intampla cand slabesti?

Ce se intampla cand slabesti?

Te-ai intrebat vreodata ce se intampla in organismul tau cand slabesti? Stiai ca numarul de celule grase nu scade atunci cand pierzi din greutate, ci doar reusesti sa le faci sa fie mai… mici? Nu ne crezi? Gasesti mai multe informatii in acest interviu cu medicul nutritionist Mihaela Bilic.

Da, odata ce ai adaugat celule grase in organism, acestea nu dispar indiferent de cat de tare slabesti, pentru ca organismul uman a fost proiectat sa depoziteze grasimi (si nu numai) pentru zilele negre de foamete. Asa ca, atunci cand slabim, eliminam diverse componente intre care si grasime din structura adipocitelor, dar nu le facem sa dispara complet.

Ce se gaseste intr-o celula grasa – adipocita?

Celulele grase stocheaza pentru cand va fi nevoie de ele anumite tipuri de vitamine (solubile in grasime) precum Vitamina A, E si K, dar si hormoni, precum estrogenul. Iar acestea ar trebui sa circule liber, nu sa fie stocate. Mai mult chiar, tesutul adipos feminin produce el insusi estrogen, ceea ce inseamna ca femeile obeze sunt mai predispuse la boli cauzate de exces de estrogen, precum cancerul de san. Afla mai multe din acest articol.

De asemenea, aici se depoziteaza diverse substante toxice pe care le inghitem sau respiram (ingrasaminte, poluanti).

Organismul stie sa faca fata eliberarii controlate a acestor compusi chimic in sange prin scaderea in greutate, dar daca ai nevoie de un motiv in plus sa iei lucrurile mai usor cand vine vorba de slabit, acesta este unul foarte valid: nu vrei sa iti supui organismul la un efort de curatare prea drastic.

Alege o dieta echilibrata, care sa te ajute sa slabesti incet, dar cu rezultate pe termen lung si nu te sfii sa te ajuti de tehnologile moderne dedicate remodelarii corporale.

Si totusi, ce „omoara” adipocitele?

Primul lucru la care te poti gandi atunci cand iti imaginezi cum ai putea face sa dispara complet celulele grase din organism este liposuctia. Dar aceasta procedura vine la pachet cu toate riscurile ei, tipice pentru o interventie chirurgicala.

Alternativa non-invaziva a liposuctiei este criolipoliza.

Procedura presupune inghetarea sub 5 grade Celsius a unei parti din tesutul gras. Prin aceasta inghetare, are loc apoptoza – adica „moartea” controlata, a adipocitelor. Dupa procedura, organismul elimina in mod natural, prin sistemul limfatic, aceste celule. Rezultatul nu este vizibil instantaneu, ci primele semne de subtiere a celului gras se vad abia dupa 15 zile, urmand ca pana la 8 saptamani sa se elimine pana la 5 centimetri din tesutul gras asupra caruia se acioneaza.

La clinica noastra, efectuam acest tip de tratament prin intermediul aparaturii Cool Tech, care raceaste rapid si controlat tesutul gras pana la – 8 grade Celsius, eleminand astfel posibilele senzatii de durere.

Gasesti descrierea intregii proceduri aici.

Spre desoebire de liposuctie, crilipoliza nu presupune timpi de recuperare. Dupa intreaga procedura, care dureaza aproximativ 70 de minute, terapeutul Dasdem maseaza sustinut zona asupra careia s-a actionat, apoi pacientul isi poate relua activitatile de zi cu zi. Iar atata timp cat iti mentii acelasi stil de viata si aceeasi dieta, tesutul adipos nu se va mai intoarce.

PROGRAMEAZA-TE

    SUCCESS
    Call Now Button